Въпрос за РАМ памет.

shukri_93

Registered
Така.РАМ-паметта в компютъра(вградена)е 256мб.Не съм отварял компютъра нито мога(незнам как).Баща ми го взе преди месец и го даде да му сложат рам.Аз му казах 2гб но са сложили 1гб.Сега е 1.25гб.Проблема е че още лъги.Искам сега да си взема още една платка от 2 гб, но искам да знам имали още къде да се сложи тая допълнителната и по принцип колко места има оставени(слотове ли се казват незнам)за допълнителна рам.И имали значение каква ще е марката на рам?Мисля да си поръчам тази но първо искам да се убедя че няма да си давам парите напразно. Благодаря :oops:

ПС.DDR2 мие :P

ЕДИТ: Гледам има cl5 cl6 това какво е и имали значение какво ще бъде?

Модела на дъното можеш да видиш с програмата EVEREST.
Относно рам паметта - трябва да провериш колко слота имаш и какъв е обема да оперативна памет, който дъното може да захрани.
За избора на DDRII платка - марката няма значение, но мисля, че честотата на работа играе някаква роля.

bez-ime_JPGAHG0DNwbSf.jpg

Като гледам май нее DDR2 :oops:

Не е DDR 2.
И тая рам струва почти колкото компютъра ти.

В момента за 300 лв. Можеш да вземеш компютър, който ще ти се струва изстребител спрямо сегашната ти конфигурация.

Рамта ти е DDR 1 на 400MHz. Такава можеш да намериш само в платки от по 1 гб и е скъпа. Не си заслужава. По-добре си вземи нов компютър, който има възможност за ъпгрейд ;)

Виж колко ти струва рамта - http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=413
Не си харчи парите за такава рам, няма смисъл.

На мен този компютър ми върши работа и мисля да не го сменям поне още 1 година :P Само ми трябва да го поущря малко.Играя много на hns и затова питам за рам.Тя ли трябва да е много за да има високо fps(frames per second) или видео карта?Защото сегашната мие 128 мб?

perer каза:
Видеото ти е слабо :S

Знаете ми вече какво е дъното ето снимка и на видеото.Бихте ли ми казали какво точно трябва да е(марка,DAC,ала бала) за да не зема няква погрешна после да неможе да тръгне или нещо друго?

bez-imee_JPGOBxr3SLKrr.jpg

Смятам, че всяко дъно произведено през последните 4-5 години ще ти свърши работа. И гледай е с PCI слот за видеокарта, че AGP-карти вече се намират много трудно. Аз лично бих се разходил до централата на HP и бих си взел дъно от тях, техните са добри.

Back
Горе