Въпрос за Търсачка

djvato

Registered
Значи искам да попитам ... да ми дадете код ... в дадена търсачка ако фаила се повтаря да не може да се качи отново демек едно нещо да не се качва по 20 пъти ами само по веднъж ! :?

djvato каза:
Значи искам да попитам ... да ми дадете код ... в дадена търсачка ако фаила се повтаря да не може да се качи отново демек едно нещо да не се качва по 20 пъти ами само по веднъж ! :?

Предполагам записваш имената на снимките в база?
Преди да преместиш снимката от темп директорията, пускаш един селект дали вече съществува снимка с такова име в съответния албум (ако правиш албуми).

едит:
уф, не знам къде съм прочел са снимки и галерии, но това е идеята.

djvato каза:

Проблема е , че няма как да разбереш дали две картинки са еднакви.
За теб лично може а са еднакви но за сървъра те са си различни.
Скрипта ги разпознава по име, големина и т.н.
Единия вариант е да проверяваш дали няма файл с такова разширение и такава големина.
Другия е да проверяваш по име .
Това с името не е много сигурно, защото един и същи файл може да има различно име. Може и различна големина да има и пак да са еднакви.

Не знам как ще познаеш познаеш!

вижте сега това не е за мен честно казано а е за free търсачка и на собствениците на интернет доставчика ми и писна да я чистят всеки месец щот несе разбраха някои хора от дума да проверяват преди да качват ... просто това да гледам дали го има няма да стане щото 4 година се говори това ! просто трябва да се измисли нещо ! :wink:

имаше варянт, за проверка на разширение, размер в битове и пиксели. това май не най-добрия варянт. сега не мога да се сетя къде го гледах, но утре ще го потърся, че сега лягам.

Back
Горе