Въпрос за див в друг див ?!

Sunrize

Registered
Значи имам примерно 1 главен див в който поставям разни друг и дивове..
И примерно имам 1 див вътре в тоз главния .. на който съм задал float:left;
и дива се залепя в ляво .. обаче под мозила (за др браузъри не съм гледал) когато височината на тоя див надвишава височината на главния див .. главния див не се разпъва /в смисъл не си променя височината, а съм зъдал height:auto; / как ще стане номера да се разпъва ..

п.п. под IE си се разпъва

Изчакай и другите отговори в темата, но аз лично не съм намерил решение на този проблем.И height: auto / 100% се разпъват различно в различните браузъри.Пробвай да зададеш фиксирана височина на главния див, и после на този вътрешния 100% height.Друг начин е динамично да вземаш височината на вътрешния с джаваскрипт, и после пак с него да променяш височината на главния.

:)

Сложи един див
Код:
<div style="clear: both;"></div>
След дива с флоат-а и ще се оправи:
Пример:
Код:
<div id="glaven_id">
	<div id="float">
	adadadasdasdasdasda
	</div>
	<div style="clear: both;"></div>
</div>

мм .. не тъй няма да е щото целия ми дизай се скапва .. аз 1во го бях правил целия с float-и // (3дива общо) и като сложа тоз див .. и другите падат надоло ... освен да го направя статичен то главния див .. и да ограничавам другите спрямо него :?

Sunrize каза:
мм .. не тъй няма да е щото целия ми дизай се скапва .. аз 1во го бях правил целия с float-и // (3дива общо) и като сложа тоз див .. и другите падат надоло ... освен да го направя статичен то главния див .. и да ограничавам другите спрямо него :?

Какво ти се скапва? Не го правиш правилно! Преди да затвориш главния див слагаш див с клас или там както искаш да има clear:both; , демек да изчисти float-инга и тогава главния див се разпъва!

<div class="glaven">
<div style="float:left;">нещо си</div>
<div style="clear:both;"></div>
</div>

Back
Горе