Въпрос за кодиране на файл

adrian

Registered
Значи наскоро гледах в една тема @mizarck мисля, че беше написал код как да кодираш .txt файл с md5(), но пробвам да измисля как беше кода и не мога и не мога, а да намеря темата е просто невъзможно..прегледах поне 6 страници с теми във php раздела, а с търсачката не мога да се сетя подходяща ключова дума :cry:

Кажи какво искаш да правиш с това кодиране на файла чрез мд5.
Искаш да отвориш файла, кодираш и да запишеш кодирания текст в същия файл.
Така ли ?

Ами да. Точно това искам. Примерно правя си сайт и кодирам целия код, за да не може да се копира.

ти и да не го кодираш, пхп кода пак не могат да го копират, а ако го кодираш, доста ще се утежни зареждането му.

Аз не говоря за php кода :), знам че ще забави зареждането му, не мисля да го ползвам, а просто искам да знам как става номера ако нещо ми се наложи :)

Дадох просто пример за какво бих го ползвал :D Мисълта ми е, че ми е интересно как да кодирам даден файл, а не мога да намеря кода във форума

Намерих темата http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=4302 , но нещо не ми кодира файла, който искам

Скрипта който съм дал в темата вади даден ред от даден файл (2.txt) и създаве файл с името на md5 хеша и в този файл записва изтинската стойност на кокиреното
това го бях правил за едно сайтче за разбиване на md5 хешова но файловете са много големи

ако нямаш файл или папка в която да се записва би трябвало да ти дава грешка

в момента съм сложил да чете от файла 2.txt за да може да записва хешовете трябва да създадеш папка с името hash и после в ния трябва да създадеш папка с името на файла (без .txt)

но ако изкаш да четеш от файл и да записваш в него хеша
по този начин
ХЕШ
скрипта ще изглежда така
Код:
<?php
$file = "hash";
$md5file = file("$file.txt");
$md5count = count( $md5file );
$i = 0;
for ($i = 0; $i <= $md5count-1; $i++)
{