Въпрос за логин система

pepo13

Registered
Значи направих си този логин.
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=771
Всичко добре но имам един проблем, искам да мога да защитя някоя страница (Тоет преди някои потребител да влезне в нея да му пише моля влезте с потребителското си име и парола, или нещо подобно)
Лошото е че като го сложа (там дето като се логни и му излиза промяна на профила,новини,лични съобщения) и само линка е там (тоест спокоино си влизат регнатите потребители), но могат да влизати тези които не са регнати само пишат адреса в УРЛ бара :( Въпроса ми е как да защитя тази страница... кажете плс
 

Galli

Registered
Сложи това в началото на страницата
Код:
<?php 
session_start(); 
if($_SESSION['username']) 
{ 
include "connect.php"; 
$db_conn = mysql_connect("$host", "$dbusername", "$dbpassword") 
or die("unable to connect to the database"); 
mysql_select_db("$db", $db_conn) or die("unable to select the database"); 
echo ''; 
} 
else 
{ 
die ("моля влезте с потребителското си име и парола"); 
} 
?>
И надолу кода на страницата.
 

pepo13

Registered
Имам още 1 проблем значи като се логна ми дава бял екран искам да сложа image upload
Код:
<?php
	require_once('./page_head.php');
?>
<?php
session_start();
if($_SESSION['username'])
{
include "connect.php";
$db_conn = mysql_connect("$host", "$dbusername", "$dbpassword")
or die("unable to connect to the database");
mysql_select_db("$db", $db_conn) or die("unable to select the database");
$pmsesusername = $_SESSION['username'];
$newve = mysql_query("select * from pmessages where unread = 'unread' and touser = '$pmsesusername'");
$new = mysql_num_rows($newve); 
echo '<center>Вие успешно влезнахте в своя акаунт <IMG SRC="css/icon_question.gif" border="0"></center>
<br>
При нас може да качвате на свобода.
<br><br>
Вище за да знаете <IMG SRC="css/icon_lol.gif" border="0">
<br><br>
Големината на картинката да е до 1 Mb!
<br>
Няма ограничение на размера!
<br>
След ъплоад на картинката името и се променя автоматично!
<br>
Формата на картинката трябва да е един от тези! (jpeg, jpg, gif, png, ico, bmp)
<br><br><center><form method="post" enctype="multipart/form-data" action="upload.php"> 
<INPUT name='userfile[]' TYPE='file'> <br>
<div id="morefiles"></div>
<br>
<input type="image" alt="Start Uploading" src="css/BTN_yellow_StartUploading.png">
</form></center><br>
Пожелаваме ви приятно Upload-ване, ако имате проблеми пишете на <A HREF="mailto:imghost@mail.bg"><font 

color=#CCCCCC>imghost@mail.bg</font></A>
<br>Ако искате да помогнете на хоста да се развие моля гласуваите за нас в по долните линкове <IMG SRC="css/icon_biggrin.gif" 

border="0">
';
}
else
{
echo "Access Denied Please <a href='login.html'>Login</a>";
}
?>
<?php
	require_once('./page_footer.php');
?>
Това ми е кода!
Каде и какво трябва да едитна ? Искам да ми се оправи белия еран и да мога да си уплоадвам... някои знае ли ?
 

gbdesign

Registered
Код:
<?php
   require_once('./page_head.php');
?>

Това го премести по-надолу...след автентикацията
 

MaD

Registered
А аз като се логна ми дава

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\xampp\htdocs\pro.php on line 11

Как да го оправя и от какво се получава това ?
 

Горе