Въпрос за свързване на Virtual Basic програма с база данни

WarezBg

Registered
Как ще стане, може ли да ме насочите към урок нещо или да ми обясните защото четох къде ли не и какво ли не пак не мога да се орентирам.. от къде да започна, имам сайт с база данни с песни(име и линкове в таблиците) как мога да изкарам резултат от таблицата в програмата?

на какъв език ти е написана системата VisualBasic или ASP.NET

SelectCommand="SELECT [id], [link] FROM [authors] ORDER BY [name]"
нещо такова трябва да ти представлява заявката

май няма да се разберем, това което каза че имаш сайт на Windows Form Application ли е защото ако е не е сайт ами програма

писал си в заглавието, програма а в съдържанието сайт, кое от двете е?

Програмата си е програма и е правена на виртуала, нали това е ясно имам и интернет сайт с база данни искам някой като стартира програмата... съдържайието което да се показва да е извлечено от базата данни на сайта ми ;) :)

Единия вариант ти е да се вържеш директно с БД, но е по-несигурен.
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2972

Другия вариант ти е да си направиш един php script дето ще взима нещата от БД и ще ги визуализира, а после с VB си четеш това, което е извел скрипта.

Пробвам да го направя но нещо нестава, урока е за това как се свързва с файл на компа, а на мен ми трябва за отдалечена база данни.. ето кода ми как го пиша -
Код:
Imports MySql.Data.MySqlClient
Public Class Form1
    Public connection As New MySqlConnection("SERVER=server;DATABASE=database;UID=user;PWD=pass;PORT=3306")
    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        connection.Open()
        Dim query As New MySqlCommand("SELECT * FROM `tablicata`")
        Dim reader As MySqlDataReader
        reader = query.ExecuteReader()
        While reader.Read()
        reader.Item("ime_na_poleto")
        End While
        reader.Close()
        connection.Close()

End Sub
End Class
Дава ми грешка на - reader.Item("ime_na_poleto")
->
Error 1 Property access must assign to the property or use its value.

Успях да го изкарам, но проблем е друго.. вади само по 1 резултат от таблицата.. как да направя да ги вади всичките?

WarezBg каза:
Успях да го изкарам, но проблем е друго.. вади само по 1 резултат от таблицата.. как да направя да ги вади всичките?

Така както си го направил вади всичките. Въпроса е къде ги визуализираш.

WarezBg каза:

Братле как оправи тоя проблем:

Код:
Error 1 Property access must assign to the property or use its value.

StormBreaker каза:
WarezBg каза:

Ето така съм го изкарал...
Това се съдържа в таблицата ми ->
nlq2jb.png

WarezBg каза:
StormBreaker каза:
WarezBg каза:

Ето така съм го изкарал...
Това се съдържа в таблицата ми ->
nlq2jb.png

Може ли да ми покажеш кода? самия скрипт, с който си опрвил там за полето ...че ми дава онази грешка.

Ми ето така го направих...
Код:
Public Class Form1
    Public connection As New MySqlConnection("SERVER=localhost;DATABASE=test;UID=root;PWD=;PORT=3306")
    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        connection.Open()
        LoadMp3()
    End Sub

Private Sub LoadMp3()
        Dim command As New MySqlCommand("SELECT * FROM `tablica`", connection)

reader = command.ExecuteReader()

While reader.Read
            TextBox1.Text = reader.Item("name") & " - " & reader.Item("filename")
        End While

reader.Close()
        connection.Close()
    End Sub
End Class

Код:
Public Class Form1
    Public connection As New MySqlConnection("SERVER=localhost;DATABASE=test;UID=root;PWD=;PORT=3306")
        connection.Open()
        LoadMp3()
    End Sub

Private Sub LoadMp3()

TextBox1.Text = ""

While reader.Read
            TextBox1.Text &= reader.Item("name") & " - " & reader.Item("filename") & ControlChars.NewLine
        End While

reader.Close()
        connection.Close()
    End Sub
End Class

Значи направих листбокс с всичките песни върте.. сега искам отдясно да ми изкарва името на песента.. и това го направих но само като цъкна на 1вата песен ми е вади, като цъкна на 2ра ми дава грешката - Connection must be valid and open.

Ето ми кода -
Код:
Public Class Form1
        connection.Open()
        LoadMp3()
    End Sub

Private Sub LoadMp3()

ListBox1.Items.Clear()
        While reader.Read
            ListBox1.Items.Add(reader.Item("name"))
        End While

reader.Close()
    End Sub

Private Sub ListBox1_SelectedIndexChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ListBox1.SelectedIndexChanged
        Dim command As New MySqlCommand("SELECT * FROM `tablica` WHERE `name` = '" + ListBox1.SelectedItem.ToString + "'", connection)
        reader.Read()
        Label1.Text = reader.Item("name")
        reader.Close()
        connection.Close()
    End Sub

End Class
Подчертава ми този ред - reader = command.ExecuteReader() с жълто и ми изписва тази грешка Connection must be valid and open.

WarezBg каза:
Аз се оправих, трябвало е да махна connection.Close() :)

Кода добре, ами може ли снимка да вида кви полета си създал и туй унуй, или направо да ми пратиш файл за VB че нещо все не става :( , и аз ще си го редактирам.

Скайп: que.pasa.neng

Back
Горе