Въпрос за скрипт - брояч

rix

Registered
Здравейте, много съм се чудил как да направя хит counter за статии. Тоест като се преглеждат да пише "видяно 12 пъти" примерно. С обикновения хит кънтър с mysql не става защото все пак трябва да се вмъкне в таблицата със статиите, а той е на принципа auto increment и primary key.. Някакви идеи как да си го направя? Благодаря предварително :)

Еми. Пак с хит каунтър за MySQL, но без нова таблица. Правиш една колона към статиите counter. Всеки път като някой влезне да прочете статията ти взимаш числото в counter и го овеличаваш с 1 и после update-ваш counter-a на дадената статия.
П.П. дано си ме разбрал :roll:

търси в нета phpcounter, има готов, направо слагаш експорта в майсял-а и прайш там конфиг-а и е мн здрав каунтър :lol:

Благодаря на всички, ще се опитам да извлека максималното, за да постигна това което описах. Поздравления за портала, изключително полезен е.

admin каза:
Може да погледнеш това:

http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=2592

Погледнах го..

CREATE TABLE `broiach` (
`id` TINYINT( 2 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`broi` INT( 10 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
) ;

> това го знам, идеята ми е да го вмъкна в друга таблица.. която си има собтсвен primary key и auto_increment, а както знаем добре може да има само едно такова поле. И по-точно това което ми трябва е следното:

Направил съм си системка за статии. На индексовата страница се извеждат заглавията на записите, до тях има рейтинг и тн. искам да сложа и "видяно n пъти" което ще стане, като в таблицата се добави някакво поле, и така всяка статия си има поле с брой и при всяко влизане добавя +1 и така..

Благодаря за помоща, ще се радвам и на конкретни отговори.

Soul_Stealler каза:
Еми. Пак с хит каунтър за MySQL, но без нова таблица. Правиш една колона към статиите counter. Всеки път като някой влезне да прочете статията ти взимаш числото в counter и го овеличаваш с 1 и после update-ваш counter-a на дадената статия.

Като прочетох отново зацепих идеята. Смятам, че ще стане :) хиляди благодарности!

rix каза:
Soul_Stealler каза:

Като прочетох отново зацепих идеята. Смятам, че ще стане :) хиляди благодарности!

За да избегнеш грешката от рефреш, може да добави и един if, който да проверява от къде идва потребителя. Ако е от същата страница, не изпълняваш заявката към базата.

Back
Горе