Въпрос за шрифт

mitko876

Registered
Здравейте,
Искам да ви питам за скрипт. Ако примерно даден текст от страницата ми е с шрифт който не се среща често и човека който разглежда страницата няма дадения шрифт браузъра автоматично да тегли и инсталира шрифта без да пита
Мерси предварително

Ако е само това ще е супер
ей сега ще го кача на сървара да пробвате
Ето тука
Шрифта на бутоните трябва да бъде като горния надпис Димитър Вулджев

Не може. Няма да се дърпат. В най-добрия случай потрибителя, ще бъде питан дали да го дръпне или не, като лично аз н такова съобщение ще натисна "no". Другия варянт е с флаш. Import-ване на шрифт все още не се прави с html/css. Мисля, че в CSS 3.0 ще има такова нещо.

защо просто не го направиш на снимка ?

Снимай си текста и си сложи текста(снимката).

Ако е за линк може да е като бутон без да се разбира много много.

Така нестава ли ? :roll:

Имаше начин този шрифт да се конвертира с програма и да стане на отделни символи и т.н.
И после се нагласяше през css, но нито помня, нито знам как става :roll:

Soul_Stealler каза:
Имаше начин този шрифт да се конвертира с програма и да стане на отделни символи и т.н.
И после се нагласяше през css, но нито помня, нито знам как става :roll:
И ако видя сайт без текст, ами с картинки ще се смея много... :lol: А и това са много картинки, натъкмяването ще е луда работа, особено при повечко текст. Кода ще е супер дълъг. Един ред текст ще е да кажем 30-40 реда. Какъв е смисъла? :wink:
До автора - за какво са ти такива шрифтове? Текста най-добре се чете на някой "базов" шрифт. Логото го направи картинка и готово. Няма смисъл от глезотии. А за флаш - в google потърси за import flash font.

Не не.
Нямах това в предвид.
Под символи имах в предвид че ги конвертира в такъв файл, който се посочва чрез css ;)
Пак се пише текст, само че браусъра разпознава шрифта дори и да го няма на компютъра :wink:

mitko876 каза:
Здравейте,
Искам да ви питам за скрипт. Ако примерно даден текст от страницата ми е с шрифт който не се среща често и човека който разглежда страницата няма дадения шрифт браузъра автоматично да тегли и инсталира шрифта без да пита
Мерси предварително

CSS 2 има такава функционалност

@font-face {
font-family: ime_na_shrifta;
scr: url (pyt_do_shrifta.eot);
}

Но първо трябва да конвертираш шрифта с този инструмент, за да може да го вградиш (embedding) в сайта:
http://www.microsoft.com/typography/web/embedding/weft3/
Имай в предвид, че не всички шрифтове може да ги конвертираш. Обикновенно платените не могат.

пп
ето ти четиво:
http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/fonts.html#font-descriptions

mitko876 каза:
забелязах много е смотано че само OpenType стават пък TrueType не става

има начин, с програма за редактиране на шрифтове (има много такива), го отваряш и го записваш като OpenType

Back
Горе