Въпрос за Copyright

Marik

Registered
разрешено ли е да се слага на темплейт най - от долу:

Copyright © 2005-2006 . All rights reserved.

Примерно: дизайна не си го създал ти , но си го преработил и си пълниш тематиката на сайта та разрешено ли е да се поставя това ? или се води като някакво нарушение ? санкциониране :shock:

mute каза:
тояно в българия не е забранено защото няма никакви закони

е аз се пак говоря за темплейт , не говоря да откраднеш дизайна на някого и да напишеш , че е твой.

Защото гледам има доста сайтове , които не зависиму дали сайта им е темплейт или е преработен или така нататък все го слагат това .

Marik каза:
mute каза:
тояно в българия не е забранено защото няма никакви закони

е аз се пак говоря за темплейт , не говоря да откраднеш дизайна на някого и да напишеш , че е твой.

Защото гледам има доста сайтове , които не зависиму дали сайта им е темплейт или е преработен или така нататък все го слагат това .
И с копирайт и без, все тая. Ако някой ти открадне дизайна какво ще му направиш? Аз копирайта го възприемам като нещо с което да запълня footer-a :wink: .

спореде мен Copyright се отнася повече за информацията от сайта а не до дизайна
и да го има и да го няма все тази
като гледам даже хората си махат надписа за GNU лиценз които уж е задължителен

Има темплейти, на който докато ги разглеждаш (в сайта или вече в компа) е написано като новина за тест, че дизайните са авторски и трябва да заплатиш няк'ви си $5 за да получиш .psd файловете и да махнеш Copyright-a .Но понеже това не се отнася за нашата страна както каза @mute тука няма такива закони (може би) пре спокойно може да си туриш текста. :?:

еми то закони може би има зависи кои ги прилага ето какво пише в един от големите спортни портали
Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.********.bg.

Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

mute каза:
еми то закони може би има зависи кои ги прилага ето какво пише в един от големите спортни портали
Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.********.bg.

Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
И какво е цялата строгост на закона?! В толкова много сайтове съм виждал статии крадени от спортал, без да се слага линк.

А от друга страна със или без Copyright ако някои е раши да използва твоя темплейт това няма да му попречи...

според мен няма кой да проверява
то ако имаше проверки много сайтове щяха да са глобени или там каквото се прави
според мен ако си с домейн го сложи ако не е недей
и ако темплейта е твой

Не кради от БГ-сайт :)
Аз лично съм получавал обещетение от Бг вестник ползвал, мои снимки без мое разрешение и подписани от друг автор! Ако можеш да докажеш, че това, което ти е откраднато е твое, става лесно искането на обещетение. Особено след като януари тази година промениха закона за авторските права и тн.. в полза на обещетените. :)

При мен за снимките е лесно, при темлейти е по трудно. Както казваш, ти си го променил малко и ако някой си поиска правата, то ти можеш да кажеш, че това не е същия, било съвпадение и тн...
а ако не е български, мисля, че няма от какво да се притесняваш

Back
Горе