Въпрос за Layer Style

Hous

Registered
Примерно имам 2 слоя бакграунд и отгоре един който е custom shape и на този custom-a съм му създал някакъв стил Drop SHadow и тн,искам примерно да изтрия част от него обаче като трия и самия слой си използва стила за триене и след като изтрия се получава едно мазало появява се сянка отдолу а аз искам да си е само отгоре и от страни за това го трия отдолу обаче сянката се появява ... има ли начин да трия от слоя БЕЗ да продължава стилът му а просто като обикновена картинка (защото аз за момента този начин използвам записвам слоя като картинка и го вкарвам и от там си го трия както реша но съм 100% сигурен че има и по-лесен начин за това питам вас)
Дано сте ме разбрали ако не ще постна и скриинчета.
:?:

Малко се обърках, искаш след като си създал на 'custom shape' Drop Shadow, като изтриеш част от него стила да му се запази както преди да го изтриеш?! Яя постни скрийноштчета, да проверя какво имаш впредвид :)

Аз разбрах :D

цаката е следната.
След като направиш ефектите на слоя нали на слоя ти изписва като списък какви ефекти има приложени. Е, цъкаш с десен бутон на тоя списък и даваш Create layer/layers (layers ако има повече от един стил).
С тази функция стиловете се обръщат и подреждат под основния слой като други слоеве - т.е. всеки ефект ти става на отделен слой.

От там нататък е лесно.
маркираш слоя който ти е със сянката, в твоя случай, правиш му маска и триеш с няква мека черна четка.

Така... значи ето как е картинката
b48f1d2c806a4807.jpg

това е след като се ОПИТАМ да го изтрия виж отдолу как продължава да има сянка
464af9e65cf82ea3.jpg

искам от страни и отгоре да си има сянка а отдолу като го трия да се получава така
3df7354004979ba9.jpg

тоест като трия с Eraser tool да ми трие самия слой все едно е нормална картинка а не да продалава да оставя примерно в тоя случай СЯНКА отдолу!

SandPrince каза:

цаката е следната.
След като направиш ефектите на слоя нали на слоя ти изписва като списък какви ефекти има приложени. Е, цъкаш с десен бутон на тоя списък и даваш Create layer/layers (layers ако има повече от един стил).
С тази функция стиловете се обръщат и подреждат под основния слой като други слоеве - т.е. всеки ефект ти става на отделен слой.

От там нататък е лесно.
маркираш слоя който ти е със сянката, в твоя случай, правиш му маска и триеш с няква мека черна четка.

Така ,така а защо въобще му трябва маска а не го трия направо с мека четка иначе това ми трябваше!
А и още един въпрос дава ми някаква грешка Some aspects of the Effects cannot be reproduced with layers! Проблем ли е ?

Hous каза:
SandPrince каза:

цаката е следната.

От там нататък е лесно.

Така ,така а защо въобще му трябва маска а не го трия направо с мека четка иначе това ми трябваше!
А и още един въпрос дава ми някаква грешка Some aspects of the Effects cannot be reproduced with layers! Проблем ли е ?

ако създава слоевете от ефектите, значи няма проблеми.
за сефте чувам да вади такава грешка.
а маска с мека четка - защото така се трие по добре, а и по всяко време като смениш на бял цвят може да си върнеш изтрита област ;)

SandPrince каза:
а маска с мека четка - защото така се трие по добре, а и по всяко време като смениш на бял цвят може да си върнеш изтрита област ;)
Ами създава ги .
Иначе да знам какво значи грешката просто се чудех дали прави проблеми след това евентуално.
Тъй като ти ми помогна +1 :)

Hous каза:
SandPrince каза:
Ами създава ги .
Иначе да знам какво значи грешката просто се чудех дали прави проблеми след това евентуално.
Тъй като ти ми помогна +1 :)

радвам се че съм помогнал.
успех :?:

Back
Горе