Въпрос за PHP и JavaScript

Knoppix_

Registered
Здравейте имам 4 инпута,
Код:
<input type=text id=id_1 name=id_1 >

Код:
<input type=text id=id_2 name=id_2 >

Код:
<input type=text id=id_3 name=id_3 >

Код:
<input type=text id=id_4 name=id_4 >
Искма да направя така че въведената стойност от първият + въведената стойност във втория - въведенета стойност в третият да се визуализират в инпута с ид=4

това ми е джава скрипт кода
Код:
$(document).ready(function(){
       $('#hgs_nalichnost, #hgs_zaredeno, #hgs_ostatak').keyup(function(){
        var a = $('#id_1').val();
        var b = $('#id_2').val();
		var d = $('#id_3').val();
        var c = parseInt(a) + parseInt(b);
        $('#p').html(c);
    });
});

При php правиш проверка за натиснат събмит, взимаш стойностите на полетата, правиш изчисленията и резултата го присвояваш на променлива $result примерно.
След това <input type="text " id="id_4" value="<?php echo $result; ?>" name="id_4" >

а какво общо има това с php? Че ти си дал само jquery. И като гледам даже реда с изчисляване на стойностите е грешен - нали искаш да изважда стойността в 3-тото поле. Така че вместо
var c = parseInt(a) + parseInt(b);
трябва да е
var c = parseInt(a) + parseInt(b) - parseInt(d) ;

А за да го изкараш в четвъртото поле добави

$("input[name=neshto-si]").val(c);

От мене да мине в заглавието пише и за PHP
това ти е проверката:
PHP:
<?php
if(isset($_POST['submit'])){
$result = $_POST['id_1'] + $_POST['id_2'] - $_POST['id_3'];
}
?>

а това слагаш във value=" " както съм показал по-горе
PHP:
<?php if(isset($result)){echo $result;}  ?>

Такам това за $(id_4)=html(c)

това го правя и кода не сработва пробвах и с нейм = нещо си но уви не се получва от какво може да не ми сработва :( Някой има ли някакви предположения

Knoppix_ каза:
Такам това за $(id_4)=html(c)

това го правя и кода не сработва пробвах и с нейм = нещо си но уви не се получва от какво може да не ми сработва :( Някой има ли някакви предположения

Click
Това ще ти помогне!

Идеята е да записвам числови стойности в база данни, искам тези полета да се сумират т.е да извършват аритметични действия, попълвам всички полета но не захапва да сработи

Всичко това включително и аритметичното действие ще се записват в база данни просто искам това да става лайф в интерес на истината ако ги генерирам първо като записи в база данни ще се извършват действията

Едит: защо в полето в което вадя аритметично действие ми излиза NaN

1. Взимаш стойностите на полетата.
2. Извършваш аритметичните действия.
3. Проверяваш дали е число.
4. Извежда в полето.

http://jsfiddle.net/FakeHeal/9XzMT/

П.С. Не използвай данните от последното поле (там, където са сумирани), за да записваш в ДБ. Може лесно да се манипулира.

По-добре направи същите сметки с PHP и след това запиши в базата данни. За по-сигурно.

Мне не се попълва и освен това не е задължително всички полета да са попъленени но това ще го направя с подразбираща се стойност на полето нула, странно е когато е в друг html файл сработва но тук дава стойност NaN

Knoppix_ каза:
Мне не се попълва и освен това не е задължително всички полета да са попъленени но това ще го направя с подразбираща се стойност на полето нула, странно е когато е в друг html файл сработва но тук дава стойност NaN
Сумирането ти предлагам да го правиш с php ,иначе щом ти сработва другаде значи ти даваме правилните примери, и трябва да намериш проблема в твоя код...

Hous каза:
Knoppix_ каза:
Сумирането ти предлагам да го правиш с php ,иначе щом ти сработва другаде значи ти даваме правилните примери, и трябва да намериш проблема в твоя код...

Няма как да го вадя лайф резултата, т.е в реално време това е идеята искам да може да се вижда

Back
Горе