Въпрос за Refresh или Back !!!

pe6ohh

Registered
Здравейте !!!
Нов съм в сайта и във форума,и не съм го прегледал целия все още,затова ако има подобна тема може да ме упътите към нея.По принцип съм ОК с php и MySql.Едно нещо не мога да направя както трябва:
Данните от Post ,било форма или некъв логин при Refresh(F5) или при Back да ми се трият,т.е да не се повтарят.Щото при приемане на формата, ако ще 5 пъти да рефрешна 5 пъти ми се записват(изпращат) данните.

Предварително мерси за вниманието!!!

Не разбрах защо получих имейл, че има отговор по темата ми без да има такъв.Изтрит ли е или просто некъде системата бъгва...
 
Ами как ти е точно формата
<input name=\"name\" value=\"$potrebitel\"> така ли е ?
ако е така просто value направи да няма.
 
adrian каза:
Ами как ти е точно формата
<input name="name" value="$potrebitel"> така ли е ?
ако е така просто value направи да няма.

Той за друго говори.

@pe6ohh, ще ти трябва допълнителен файл, който да се зареди на мястото на първия, който изпраща формуляра. Например да се зареди една статична страница с благодарности за уеб запитването или там нещо измисли...Така потребителят, като даде рефреш ще рефрешне само статичната страница и няма да се изпълни никакво php, което да ти праща повторни формата.
Примерно, ако формуляра ти е send.php, в него след изпращането на формуляра нека се изпълни това
header('Location: thank.html'');
което ще зареди thank.html, където пишеш благодарностите, резултатите от анкета или .....
 
Това с хедър-а го пробвах вече и ща не ща така ще го натаманявам(хубава БГ думичка-законче).

Така... обаче по-интересното е при логините , т.е да речем , че потребителят се логне, при което му се създаде Сесия, после рови тук там из сайта и накрая излезе - дестройне сесията с всички екстри при унищожението и . Ако затвори браузъра - Добре... ама ако Не- какво правим за да няма BACK, при което след неколко бак-а се окаже ,че слдващия на ПС-то е логнат ей така само.

Надявам се следите мисълта ми.Отново благодаря за отговорите.
 

Горе