Въпрос относно два/три проекта

Ticketa

Registered
Здравейте, преди време ви питах как си намирате клиенти за сайтовете и прочие.

От тогава на сам когато имах време, написах една система за Обяви на коли или по-точно нещо от сорта на Mobile.bg (мислех да я пусна, но при такава конкуренция.. трудно се пробива и ще видя дали ще пусна сайта), написах си система за Е-магазин с основните екстри (просто трябва да го доразвия)

Админ панела е лесен за работа - особено подходящ е за хора, които не им разбира много главата от сайтове.

Все още имам да до изградя някой неща по - магазина де. В момента започвам и още един проект, който е за Джамбазите или иначе казано за Авто-къщи.

Нещо като фирмен сайт за АвтоКъщи.

Сега идва и дилемата.

Мисля да регистрирам домейн, в който да предлагам въпросните продукти.

Да има демо на тези системи и да се предлагат на горе-долу на приемливи цени, ако клиента иска нещо да се дописва се определя вече и цената на въпросния "модул".

Системите съм ги писал на OOP и добре се е получило , но може и по-добре!

Най-вероятно ще търся дизайнер за проектите тъй като не ме кефят, моите дизайни. Та имам наум да търся дизайнери тук - заплащането ще става на два етапа: 1 преди да взема дизайна 50% от парите, след като взема дизайна превеждам останалите 50%. Мисля, че е приемливо.

Естествено ще искам да видя демо - дори само на снимка, но да го видя.

Та въпроса ми е.

Добра ли е идеята за регистрацията на домейн и да ги предлагам тези услуги?

Освен от продажба и support към тези системи и лоялност към потребителите, не виждам какво друго да печеля? То не ми и трябва.

Прав съм! Абе.. май малко го обясних криво-лево и едва ли ще ме разберете.. Разсеяна работа.

П.С. Нямам намерения да ставам милионер от тая работа, но някой допълнителен лев никога не е в излишък.

здравей,
ако ще продава системи - най-добре е да с еориентираш към чуждия пазар.
Тук няма да намериш ного клиенти :( иначе - да, може да продаваш и ако това което си направил разботи и изглежда добре - ще изкараш повече от колкото си си мечтал :)

Благодаря за съвета. Нищо не ми пречи и да направя сайта многоезичен за чуждия пазар както и системите да имат повече от 1 език. Там става малко по-сложно единствено това, че трябва преводач за повечето езици, но пък за това имам и познати, които се занимават с превод. :)

Обмислям и идея за онлайн поддръжка, но това е друга тема. Очаквам да удари още някой по някое мнение.

Всичко зависи от проектите ти според мен. Да може да опиташ да ги продадеш дори и в БГ,но трябва малко или много да са уникални по себе си. Идеята ти не е лоша,щом си се надъхал какво те спира да опиташ... Едни мнения от непознати хора,не биха ми дали сила.

Само напред и нагоре,Успех! :wink:

задължително трябва да има support! и може и една безплатна инсталация
както и хубава документация описваща скрипта

Добре си се насочил към продажба на системите. Само, че с твой сайт ще ти е много трудно да ги продаваш сам.
Моята препоръка е да ги публикуваш в http://codecanyon.net/ . Има страшно много потребители, които са там, за да купуват скриптове/системи.
Преди да го публикуваш обаче трябва хубаво да им разгледаш правилата, трябва да напишеш много подробна документация за работа с продукта ти и трябва да знаеш английски на доста добро ниво, за да може да комуникираш с потребителите, на които им трябва support.

Може да ти се стори гадно, че ти получаваш само 50% от приходите, и че те ти определят цената, но броя потребители си заслужава. С твой сайт е много трудно някой първо да ти го намери и после да се навие да купи нещо от непознат сайт. Там имат стотици хиляди потребители и те уверявам, че ако това, което продаваш е добро със сигурност ще има доста покупки.

А за цената на продукта ти - ако не те устройва или ти се струва малка - пиши им. Аз досега за две неща съм и писал и са ми я вдигали на желаната от мен. Просто трябва да имаш добри доводи за това. Аз просто им линкнах още 3 подобни на моето неща, които бяха по-скъпи, обясних, че моето има повече функции и ги помолих да прегледат отново цената.

Back
Горе