Въпрос относно работа върху хард диска

Vladkata

Registered
Здравейте! С лаптоп съм (мощен лаптоп) и ми прави впечатление че след като изляза от някоя игра (GTA IV например), лампичката, която обозначава хард диска не спира да свети. В резултат на това като вляза в Интернет и всичко е супер бавно, едвам зарежда. А иначе explorer-а си лети. Чудя се какво толкова прави върху харда след като приключа с играта че бави толкова много. Не е като при записване на файлове - да мига бързо, а свети постоянно, което значи че един вид на 100% товари... Някакви идеи?

Дай снимка от task manager-а.

Може рамта да ти е малка и играта постоянно да чете/записва от харда в следствие на което дой да се фрагментира по-бързо и да лагва.

Също така кажи какво е нивото на фрагментация. :?:

Щом е толкова мощен значи има много рам памет. Изключи си виртуалната памет pagefila и сигурно няма да имаш проблем повече.

Съвсем достатъчно е 8гб. Махни виртуалната памет и сугурно ще се оправи. Или поне ще си пазиш диска от натоварване. И аз я изключвам и всичко работи нормално.

В никакъв случай не я махай, просто я намали. В момента предполагам, че Уиндоус-а е задал над 8 гигабайта виртуална памет, намали я на 4, но не я спирай...

Това е от Windows 7 Superfetch. Зарежда най-често използвания софтуер в паметта и затова е толкова бавно и при стартиране (към 3-4 минути е доста бавен). А Windows-а си е оригинален. Сега ще го махна да видя как ще е :).

Back
Горе