Въпрос относно форум

kitchenbg

Registered
Здравейте отново, имам следния въпрос: при промяна на пътя на форума и при връщане на базата данни ........... какво друго трябва да се промени че да не ми дава грешки при влизане в администраторския панел, въобще при логване?

значи примерно си имал форума на localhost и искаш да качиш базата данни на друг сървар .. всичко ОК , но когато опиташ да се логнеш те препраща към localhost-a ?
така ли става при теб ?
т.е. към стария хост ?

ммм не точно, то пак си е на същия сървър самоче вместо това phpBB2 искам да го сменя с forums, с цел нереклама искам да ви попитам дали работи както трябва форума на адрес http://kitchenbg.5gigs.com/phpBB2/

kitchenbg каза:
ммм не точно, то пак си е на същия сървър самоче вместо това phpBB2 искам да го сменя с forums, с цел нереклама искам да ви попитам дали работи както трябва форума на адрес http://kitchenbg.5gigs.com/phpBB2/

И да е с рекламна цел... не пречи. :)
Хубав дизайн.

Благодарско за добрия отзив admin. значи щом сега работи шет мога да си направа още малко опити :twisted:

ам Админ Панел -> Обща Конфигурация -> Път към форумите
Пътя към phpBB2 спрямо домейна
първо пробвай на localhost там малко докато схванеш и тогава го направи и на хоста :?:

ами ..... смених хоста на форума, и сега се намира на друг адрес, инсталирам phpBB2, след което слагам старата базаданни и при логване ми дава че неможе да отвори страницата. А името и паролата са едни и същи :? .

ам значи това дето си го мислех е..
отваряш phpmyadmin-a .. после избираш си бд-то на форума..
отваряш таблицата phpbb_config
избираш 3-та страница
и даваш на едит на реда дето пише : server_name (цъкаш на моливчето)
би трябвало до това поле да ти пише старият хост..
сменяш го на новия.
или ако ти е по лесно във SQL пишеш:
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'noviqthost' WHERE CONVERT( `config_name` USING utf8 ) = 'server_name' LIMIT 1 ;

:?:

Благодарско .......... точно както си си мислел :?: . Макар че и аз така предполагах, смисъл че трябва да се барне някъде, но просто незнаех къде :? .

Back
Горе