joorkataa каза:
Здравейте интересува ме следното нещо , имам сайт за онлайн пазаруване и вътре имам артикули , когато някой си купи нещо на мен ще ми изпрати писмо че клиента е поръчал следния артикул но какво става с парите му те идват по мойта карта веднага или след определено време и може ли да се направи първо да дойдат парите в мойта карта за да съм сигурен и аз ще му изпратя поръчката на посочения адрес по еконт , надявам се да сте ме разбрали благодаря.
Това нещо до някъде зависи и от кода който си писал/ползваш.
Да вземем например потребител Х, който влиза в твоя сайт и поръчва даден артикул, плащането е с карта.
Когато направи дадено плащане, ти правиш request към дадена банка, няма да споменавам имена, нека я наречем банка Z.
Когато направиш този requests данните които подаваш към банката биват обработени, в тяхната система на базата на които те ти връщат даден респонс, на базата на този респонс ти изкарваш някакво съобщение на потребителя.
Но както казах, това зависи как точно си направил сайта, при някой сайтове парите идват в картата след като се смени статус на поръчка, при която смяна се прави нов request към банката, за обработка на самата сума от картата на потребителя към картата на магазина/твоята.
Но в повечето случай, ако нямаш такива разработки, парите идват в момента на request-a и ако всичко мине успешно, се прехвърлят към твоята