Въпрос: резолюция

jack_the_ripper

Registered
Здравейте!

Въпроса ми е към по напредналите :).

Бихте ли ми казали какъв начин използват по известните за нас български и чужди сайтове за резолюцията ?

Имам предвит примерно да се вижда добре и през 800x600 и през 1024 768 и.т.н

Аз в момента за моя използвам javascript който в зависимост от резолюцията изпълнява различен css файл.

Но да намествам сичко едно по едно на всяка страница не е ли малко дълга и тежка работа ... ?

Аз така за всяка нова страница която създам трябва да нагласям според резолюциите.... Така ще ми трябват 10 живота за да го направя тоя сайт.

Аз ли не го правя правилно ?

Бихте ли обяснили моля.

Не съм се заглеждал големите сайтове как го правят, но можеш да го направиш с бисквитки или сесии:
Потребител влиза в страницата. Прави се проверка, дали има зададена бисквитка/сесия и ако няма, в кода се добавя джаваскрипт с който към php файл се подава резолюцията като параметър във този файл се задава бисквитката/сесията.
А ако е била зададена сесия/бисквитка, си добавяш css файловете.

Ако ще работиш със бисквитки аяксът не ти е нужен.
Прочети тук за да разбереш как да работиш със бисквитки в джаваскрипт -> http://www.quirksmode.org/js/cookies.html

Мисля, че има и друг начин - просто задавай широчината на таговете в проценти не в пиксели.

rombeca каза:
На тия "големи" сайтове "view source" не работи ли?

А от view source ще разбереш ли абсолютно всичко което ти трябва ?

Не е ли по-добре да питаш човек който може да ти обясни всичко, което те интересува?

Според мен би трябвало да се процедура така:взема се една статистика , за това каква резолюция се ползва в момента най-много, като се има впредвид минималната.Тоест, вижда се че най-ползвана минимална е 1024*768
Аз така процедирам, и изграждам сайтовете в оптимален вариант за тази резолюция.Така пасва и за по-големите резолюции.
Пренебрегвам 600*800 тъй като тя раздко се ползва, и на път да изчезне.
Това е мой начин, не го налагам на никой

Back
Горе