Въпрос ще има ли проблем

topchokt

Registered
Здравейте сега форума ми е phpbb2 но искам да го сменя с phpbb3 но форума е интегриран със сайта може ли въобще да мина на phpbb3 и ако може малко да изясните как

Може да се премине без проблем, но трябва да изчакаш "sotis" да пише по темата понеже той ги разбира тези работи. ;)

Тук имаше един урок, за преминаване от phpbb2 към phpbb3 и после щом ти е интегриран сравняваш дали са ти еднакви полетата, ако има разлика променяш и готово.

ArchDevil каза:
Тук имаше един урок, за преминаване от phpbb2 към phpbb3 и после щом ти е интегриран сравняваш дали са ти еднакви полетата, ако има разлика променяш и готово.
Мен ме притеснява интеграцията

Можеш да конвертираш, но интеграцията трябва да си я направиш отново, защото полетата в базата са различни, функциите, правата. Просто трябва да направиш съвсем нова интеграция, което изисква работа.
Ти си решаваш дали ти се прави отново или да си останеш на старата версия :)

Най-малкото можеш да пробваш, защото при конвертиране стария сайт и форум се запазват както са в момента и си действат.
Мога да ти помогна, когато имам време :)

sotis каза:
Можеш да конвертираш, но интеграцията трябва да си я направиш отново, защото полетата в базата са различни, функциите, правата. Просто трябва да направиш съвсем нова интеграция, което изисква работа.
Ти си решаваш дали ти се прави отново или да си останеш на старата версия :)

Най-малкото можеш да промваш, защото при конвертиране всичко старо се запазва както е в момента и си действа.
Абе правя един backup и почвам ако не6то се оклепа ще пиша :D

Задължително, но по принцип конверторът само чете от старата база, не я променя с нищо.

sotis каза:
Задължително, но по принцип конверторът само чете от старата база, не я променя с нищо.
А как се конвертира че съм нооб в тая работа

http://www.biblefriends.net/viewtopic.php?f=47&t=974

Има и много теми, които можеш да прочетеш и които ще ти помогнат за интеграцията

Реших да инсталирам phpbb3 и да интегрирам на ново . Ся почвам явно тежка вечер ме чака :)

Имам проблем интегрирах го ама като дам излез ми изписва че съм излязал а в саита стой че съм влязъл

Трябва да погледна, пиши ми сайта на лично съобщение и скайпа си ако искаш

Горе