Вързване на няколко файла с логин система.

sentenello

Registered
Здравейте.

Как мога да направя така че ако имам файлове 1.php 2.php 3.php и ги кача на на сървър, като напиша www.site.com/1.php да ми изисква логин системата.
Та конкретния ми въпрос е как мога да направя да разбира дали вече съм въвел логина и паролата и ако е така да ме допуска до трите файла без да ми ги иска.

sentenello каза:
Здравейте.

Как мога да направя така че ако имам файлове 1.php 2.php 3.php и ги кача на на сървър, като напиша www.site.com/1.php да ми изисква логин системата.
Та конкретния ми въпрос е как мога да направя да разбира дали вече съм въвел логина и паролата и ако е така да ме допуска до трите файла без да ми ги иска.

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=806

Май със сесии става .. не мога да ги схвана на тях и това си е :D но имам един код ако не се лъжа е от жоро..

например правиш 1 файл paroli.php :
Код:
<?php 
$username2 = "blabla";
$password2 = "blaa";
?>

после index.php (тук е формата за влизането) :
Код:
<?php 
session_start();

include('paroli.php');

$username = $_POST['username'];

$password = $_POST['password'];
?>
тук стартираме една сесия .. след това инклудваме файла с паролите където има 2 променливи &username2 и $password2 .. после има тук 2 променливи който са $username , $password те пък с $_POST[' ']; получават данните който са въведени във формата по-отдоло.

това си е все още в index.php просто ги накъсвам за да мога да дам инфо.
Код:
бла бла бла бла в сайта ...

<?php
if($_POST['submit']){

if($username == $username2 && $password == $password2){
		session_register("username");

$_SESSION['username'] = $username;

echo "<font color=\"#ffffff\"><b>redirect ... <META HTTP-EQUIV=\"refresh\" CONTENT=\"0; URL=alabala.php\"></b></font>";

}

}?>
ако мога така да се изразя .. проверяваме дали е натиснато бутончето във формата и след това проверяваме .. дали $username и $password .. т.е. тези данни в формата които са въведени са същите като тези от paroli.php $username2 и $password2 и ако е така не редиректва към страницата alabala.php

Код:
<form name="form1" method="post" action="index.php">

Име:<br>

<input name="username" type="text" id="username">

<br>
        Парола
        : <br>

<input name="password" type="password" id="password">

<br>

<br>

<input name="submit" type="submit" id="submit" value="Влез">

<br>

<br>

</form>

alabala.php :
след това като те редиректва към старницата alabala.php там просто най-отгоре слагаш :
Код:
<?php

session_start();

if(!$_SESSION['username']){ 

echo "Моля влезте с профила си.";

exit;

}

?>
и на доло твоя си код..

това става и за админ панел :D

TiMaTa каза:
Май със сесии става .. не мога да ги схвана на тях и това си е :D но имам един код ако не се лъжа е от жоро..

например правиш 1 файл paroli.php :
Код:
<?php 
$username2 = "blabla";
$password2 = "blaa";
?>

после index.php (тук е формата за влизането) :
Код:
<?php 
session_start();

include('paroli.php');

$username = $_POST['username'];

$password = $_POST['password'];
?>
тук стартираме една сесия .. след това инклудваме файла с паролите където има 2 променливи &username2 и $password2 .. после има тук 2 променливи който са $username , $password те пък с $_POST[' ']; получават данните който са въведени във формата по-отдоло.

това си е все още в index.php просто ги накъсвам за да мога да дам инфо.
Код:
бла бла бла бла в сайта ...

<?php
if($_POST['submit']){

if($username == $username2 && $password == $password2){
		session_register("username");

$_SESSION['username'] = $username;

echo "<font color="#ffffff"><b>redirect ... <META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0; URL=alabala.php"></b></font>";

}

}?>
ако мога така да се изразя .. проверяваме дали е натиснато бутончето във формата и след това проверяваме .. дали $username и $password .. т.е. тези данни в формата които са въведени са същите като тези от paroli.php $username2 и $password2 и ако е така не редиректва към страницата alabala.php

Код:
<form name="form1" method="post" action="index.php">

Име:<br>

<input name="username" type="text" id="username">

<br>
        Парола
        : <br>

<input name="password" type="password" id="password">

<br>

<br>

<input name="submit" type="submit" id="submit" value="Влез">

<br>

<br>

</form>

alabala.php :
след това като те редиректва към старницата alabala.php там просто най-отгоре слагаш :
Код:
<?php

session_start();

if(!$_SESSION['username']){ 

echo "Моля влезте с профила си.";

exit;

}

?>
и на доло твоя си код..

това става и за админ панел :D

Тези сесии и аз въобще не ги разбирам, но обяснението което си дал е доста добро. Ще го пробвам когато ми остане малко време, че в момента съм доста зает. Мерси за отделеното време.

Горе