ГОЛЕЕМ ПРОБЛЕМ !!!

mario_gangstera

Registered
значи к'фо правих незнам ама дадох формат на D: попогрешка и веднага дадох ОТКАЗ, и за няма и секунда всичко си отиде. Кажете как да си върна файловетеееееееееееее :( :( :( :( :( :(

Опита ли да си върнеш системата назад ? Щом форматирането е траело 1 секунда простата ми логика води до извода че всичко си е още там но просто няма как да го видиш :)

Иди на start -> accessories -> system tools -> System Restore

И си го върни назад до наи блиската възможна дата и мисля че ще се оправи :wink:

lubo91 каза:
Опита ли да си върнеш системата назад ? Щом форматирането е траело 1 секунда простата ми логика води до извода че всичко си е още там но просто няма как да го видиш :)

Иди на start -> accessories -> system tools -> System Restore

И си го върни назад до наи блиската възможна дата и мисля че ще се оправи :wink:

Да стискаме палци да не е забранил систем рестора

Дано него е забранил пък ако го е забранил тъкмо ще види защо хората са го измислили това приложение след като му се наложи да си сваля всичко наново :D

още не съм го рестартирвал защото намерих една програма recover my files и съм задал да търси само изображения. Вече от 2,5 часа е намерило 16 000 изображени и чакам да завърши за да си ги запаметя, а после ще пробвам за го върна назад.

help.jpg

Има си всякакви инструменти, ако информацията е все още там има начин да се възстанови. Най-добре отиди в някой сервиз където биха могли да ти го направят. Не всичко може да стане у дома с малко софтуер, макар че в повечето случаи важи мисълта "Защо да давам пари на друг като мога да си го направя сам безплатно/по-евтино"

Значи, харда работи на следния принцип. Ти триеш нещо, то става невидимо за теб. Но фактически информацията остава там. Има програми(като тази която си намерил) които правят отното видима тази информаци. Единственото правило е да не си качвал някаква програма, да не си си теглил нещо. Защото харда започва да пише веднага върху това място. Дори да отвориш браузъра и да заредиш някоя страница той отново пиши отгоре и тази информация става неизползваема.

Почти си прав. Това се отнася за партициите(дяловете). Когато изтриеш дадена информация от тях, физически тя остава там докато не запишеш нещо върху нея. Кеша на браузъра обикновено е в C: така че няма проблем. И не цялата информация става неизползваема, а само тази в секторите върху които е презаписвано, но заради многото операции обикновено 1 файл е пръснат по много сектори. Точно за това се прави и дефрагментацията - събира всички части на файла в 1 или няколко съседни сектора, защото иначе 1 фрагмент от него да се увреди и целия файл заминава

С връщане на системата нищо не стана :(

А тая програма има да търси няколко години
за 5 часа само толкова е намерила...

problem.jpg

Пробвай с Recuva: http://www.recuva.com/download/downloading :) Доколкото знам Recover my files не записва възстановените файлове, но не съм я използвала, така че не съм особено сигурна дали е вярно :?

Горе