Гаден проблем с xampp контрол панела.

comandor

Registered
Значи бях го унинсталирал защото се беше багнал форума.Сега сичко бях изтрил.Инсталирам xampp и пише че apache и другите работи са инсталирани вече(не трябва да е така)и го пускам панела и като дам start на първите 3 и изписва:
Busy...
ERROR: Apache service not started [-1]
Busy...
ERROR: MySql service not started [-1]
Busy...
Filezilla started

Моля помогнете. :cry:

имам абсолютно същият проблем, човек!Напълно съммсъпричастен...
Благодара предварително на всички които "НИ" помогнаха! :?:

comandor каза:
Значи бях го унинсталирал защото се беше багнал форума.Сега сичко бях изтрил.Инсталирам xampp и пише че apache и другите работи са инсталирани вече(не трябва да е така)и го пускам панела и като дам start на първите 3 и изписва:
Busy...
ERROR: Apache service not started [-1]
Busy...
ERROR: MySql service not started [-1]
Busy...
Filezilla started

Моля помогнете. :cry:
Нещо май не си изтрил.
Как го деинсталира?

Аз имаХ същият проблем... ХАММP много бъгва!
Препоръчвам ти AppServ с него нямам никакви проблеми :wink:

има една отметка( чофка) пред апаче и маусял махнете и я сложежете пак и вижте дали няма да стане

Проблема е много гаден.Цялата работа е там,че при уинсталацията остават файлове,който трябва да откриеш и да изтриеш за да ти е наред всичко като го инсталваш пак.

бтв при всички пакети е така.. :?

m0ralezz каза:
Проблема е много гаден.Цялата работа е там,че при уинсталацията остават файлове,който трябва да откриеш и да изтриеш за да ти е наред всичко като го инсталваш пак.

еми след деинсталацията влез и изтрии цялата папка в която е бил XAMPP-a други файлове няма :)

след като го деинсталираш си рестартирай компютъра и тогава почвай да инсталираш новото!
като се инсталира новото му дай да ти инсталне и сервизите :) после влез в контрол панела и дай на отметките който са за Apache-to i MySql-а после рестартирай за последен път компютъра и сичко трябва да е наред :)

поне при мен тая процедура помага без грешка ако искаш пробвай ;)

Access каза:
m0ralezz каза:

еми след деинсталацията влез и изтрии цялата папка в която е бил XAMPP-a други файлове няма :)

след като го деинсталираш си рестартирай компютъра и тогава почвай да инсталираш новото!
като се инсталира новото му дай да ти инсталне и сервизите :) после влез в контрол панела и дай на отметките който са за Apache-to i MySql-а после рестартирай за последен път компютъра и сичко трябва да е наред :)

остават някаде файлове,който сам трябва да изтриеш 100% съм сигурен на няколко пъти съм ги търсил...

Благодаря на всички за помоща.За да не сакарате няма да кажа кой ми е открил и разшифровал проблема

Access каза:
m0ralezz каза:

Само 2 уточнения:
1. Нито първия път, нито втория е нужен рестарт.
2. XAMPP не е бъгав в НИТО един пакет, а е бъгаво май предклавиатурното устройство ;)

Ако инсталирате/деинсталирате както трябва няма да имате проблеми.

Единствените файлове, които остават при деинсталация са в htdocs и то САМО ако изрично укажете да не се трият по време на деинсталирането.

А последното би се бъгнало ако изтривате XAMPP-a докато е стартиран. Не контролния панел (но и за него важи) а сервизите ;) или поне един от тях.

Отговор по темата: Апачето не тръгва защото имате проблем с порта на който е настроено!(и аз съм така)

NeedFix каза:
Отговор по темата: Апачето не тръгва защото имате проблем с порта на който е настроено!(и аз съм така)
Ех.. тъкмо да го напиша.. Скайп използва порт 80.. можеби за това не тръгва..

на мен xamp ми багна мозилата и сега сам с wamp и нямам никакви проблеми

Е как бе?На мен скипе,воип дискоунт и още 2-3 на 8-ти порт си ми варвят с хамп.Няма значение...

Back
Горе