Главни букви в UserName

Galli

Registered
Как се прави да се отчитат главните букви при login? Ако примерно при регистрацията съм се регистрирал като Admin, после да не мога да влеза като admin.

И на мен ми е интересно как ще стане :roll: Според мен трябва да се сравнява въведеното потребителско име с това с което се е регистрирал потребителя, но не знам как ще стане :(

Това защо ви е :shock:

Нима искате да има 1000 админа?

Примерно :

Admin
aDmin
adMin
admIn
admiN

ADmin
aDMin
adMIn
admIN

:shock:

Така ще стане ако го направите да разпознава големи
от малки букви :?

Smirnoff каза:
Това защо ви е :shock:

Нима искате да има 1000 админа?

Примерно :

Admin
aDmin
adMin
admIn
admiN

ADmin
aDMin
adMIn
admIN

:shock:

Така ще стане ако го направите да разпознава големи
от малки букви :?

Това няма значение.
И на мен ми трябва това!

На мен ми трябва да проверява потребителското име, ако някой се е регистрирал Admin, да може да влезе само през Admin, а да не може да влиза през admin, aDmIn, ADMIN и т.н.

cold_zero каза:
На мен ми трябва да проверява потребителското име, ако някой се е регистрирал Admin, да може да влезе само през Admin, а да не може да влиза през admin, aDmIn, ADMIN и т.н.

Точно и на мен ми трябва това за играта!
Спешно е плс!

Аз се оправих по друг начин.
Smirnoff сега ще ти кажа защо ми трябваше. Ако се рагна като Admin в БД се записва с главна буква, обаче после мога да влеза като admin. И тук имах проблем, защото $pmsesusername = $_SESSION['username']е с малка буква и когато трябва да си прочета личните съобщения моя скрипт проверява името в БД WHERE pmuser = '$pmsesusername'и вижда, че има разлика и край...

Galli каза:
Аз се оправих по друг начин.
Smirnoff сега ще ти кажа защо ми трябваше. Ако се рагна като Admin в БД се записва с главна буква, обаче после мога да влеза като admin. И тук имах проблем, защото $pmsesusername = $_SESSION['username']е с малка буква и когато трябва да си прочета личните съобщения моя скрипт проверява името в БД WHERE pmuser = '$pmsesusername'и вижда, че има разлика и край...

Я кажи този друг начин!?

Този друг начин на мен ми върши работа, но за теб не знам. Направих при регистация и влизане винаги username-то да е с малки букви, без значение какво пиша в полето. http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=4923
Но не се отказвам да разбера и това за главните букви как се прави.

ПП: Smirnoff направил съм го да не разрешава регистрация със същите букви ( UNIQUE KEY ).

Аз искам да го направя да сравнява въведеното потребителско име с това с което си се регистрирал и да можеш да влизаш в акаунта си само по начина по който си се регистрирал, но не знам как да го направя :(

cold_zero каза:
Аз искам да го направя да сравнява въведеното потребителско име с това с което си се регистрирал и да можеш да влизаш в акаунта си само по начина по който си се регистрирал, но не знам как да го направя :(

погледи тази функция:
http://www.php.net/manual/en/function.ereg.php

Slavei каза:
cold_zero каза:

погледи тази функция:
http://www.php.net/manual/en/function.ereg.php

И аз искам това, което иска cold_zero, а нещо тази функция не мога да я разбера ще може ли точен код :oops:

Back
Горе