Грешка при преинсталация.

adrian

Registered
Излиза Press any key to boot from CD, натискам, зарежда си и излиза тази грешка

http://prikachi.com/files/815750r.jpg

Рестартирах, но пак излезе тази грешка. Пробвах с още един windows, но пак тази грешка.

Проверих за вируси - няма, написах го това CHKDSK /F - нищо не стана.

Знаете ли как да я оправя тази грешка, защото не може да се преинсталира windows-a.
 
На какво се мъчиш да сложиш този Windows?
Ако е лаптоп - това ми се е случвало, когато слагаш на лаптоп със SATA HDD.
Вариантите са 2:
1. Намираш си драйвери за SATA диска и чрез nLite ги вграждаш в Windows Setup Disck-a
2. От Боот менюто намираш за HDD и даваш Compability - ако не се лъжа беше - да може да подкараш Windows на SATA HDD без драйвери - но може да ти работи по бавно компа.
 
Да на лаптоп на Dell. Намерих в интернет доста често явно се получава при тези лаптопи. Тук са дали отговор, но не знам ако оплескам нещо какво ще стане:

http://www.cybertechhelp.com/forums/showpost.php?p=962474&postcount=3
 
Да, точно така.
И аз съм с Dell и това съм го пробвал - работи - но ти предлагам опитай се да и намериш драйвери - не че така няма да стане - но след преинсталацията - Windows-a може да работи много, много бавно.
И така само ще загубиш много време. Някой нямат проблеми, но една Toshiba ми направи този номер.

Ако искаш дай модел да видя за драивери.
 
RAID или SATA трябва да са.
Сложи си nLite и там има - добавяне на драйвери - цъкаш избираш си драйвера където е, даваш му да го прибави, после записваш СД- то и пробваш дали ще тръгне.
 
При направата на това има ли някакви необратими последици или ако оплескам нещо мога да го занеса на някой, който разбира повече от мен и да го оправи?
 
Capability потърси в биоса нещо такова от сорта, променяш го и няма да ти излзиа грешката. После изключваш сата контролера, точно как е обаче не знам, всеки лаптоп си е различен.

п.с. ето даже още ми стои снимката от моя проблем, който е същия

error.jpg
 
Този проблем и аз съм го имал и на няколко компа. Като направиш това в биос-а нищо сериозно неможе да стане.
После си сложи Windows-a и ако по някаква случайност ти бави(което ме съмнява) си сложи точните драйвери за лаптопа и проблемите се решават. :)
 
Аз също имам този проблем. Лаптопа е aser aspire 8730g и до скоро си го преинсталирахме с обикновен windows xp sp3 updated to october 2009 и нямаше никакви проблеми. Не е излизала грешката. Преди около 3-4 седмици се появи- не можеше да стартира уиндоуса под какъвто и да е режим и тогава преинсталирахме уиндоуса на IDE и после искахме да инсталираме драйверите за achi но каза че системата не покрива минималните изисквания и понеже не успяхме да преминем към achi, свалихме едно файлче, разархивирахме го и го пуснахме. После си преминахме към achi и си инсталирахме в последствие сата драйверите, но доколкото чета по форуми не е същото както ако си инсталираш уиндоуса на achi режим. Въпроса ми е защо се получава тази грешка и как да се оправи така че да можем да инсталираме в achi режима.
 
За да може да се инсталира в Achi режим ти трябват sata driver-и при инсталацията. може да се сложат и на външно флопи (ако намериш) или да си смъкнеш XP с вградени driver-и (или сам да си направиш такъв windows)
 
Пробвахме и с такъв диск, но не става- диска беше wind xp sp3 msdn с интегрирани драйвери. Дали не е защото няма точно драйверите за нашия модел или е друг проблема?
 
Ами въможно е да има несъвместимост някаква ... преди няколко месеца ми се наложи и на мен да преинсталирам лаптоп в BIOS-а на който нямаше опция за Hard диск да мине от Achi към IDE и от третия Windows с вградени driver-и се получи. По късно като се прибера от работа ще потърся линк към Windows-а ... ако до тогава не си намерил решение ще ти го пратя :)

Edit: имаш линк на ЛС :)
 
Ами сега го инсталирахме през ide-то, но ако може да качиш линк към въпросния windows да опитаме следващия път. А на лични нямам никакво съобщение- незнам защо.
Също така вярно ли е това, че когато се инсталира през ide инсталационния диск после се разваля след 1-2 преинсталации.
 
Опа ... объркал съм човека на който съм пратил ЛС :D ще ти пратя линк и на теб :)

иначе ... няма какво да му се развали на инсталационния диск от такава инсталация :)
 

Горе