Дали си в профила си...

misho

Registered
Тъй като ще слагам в сайта си бутони Вход/Изход за потребителите от форума, трядва някак да направя проверката дали съответно потребителя е в профила си или не. Т.е. ако не е, да му пише Вход, но ако е влязъл, да му пише Профил/Изход. За бутоните няма проблем да ги направя, но не знам какво условие трябва да сложа в if-а. :?

Точно това ми трябваше. Но има един проблем. В този код:
Код:
<?
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path ='forum/';
include($phpbb_root_path . 'config.php');
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
?>
Как да задам пътя до форума, ако той е в друга директория? Ето какво имам качено:

site/forum/ - тук е форумът
site_new/file.php - това е файла, в който е кода

В този случай как да се върна едно ниво назад? :lol:

Пробвай така:
Код:
<? 
define('IN_PHPBB', true); 
$phpbb_root_path ='../site/forum/'; 
include($phpbb_root_path . 'config.php'); 
include($phpbb_root_path . 'extension.inc'); 
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx); 
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX); 
?>

Направих го така и грешките ги няма вече, но не работи. :?
Независимо да ли съм си в профила или не, така и не показва, това което съм задал да виждат легнатите. Пробвах и да изведа името на потребителя встрани и винаги пише Anonymous.

Между другото от време на време изписва тези грешки, но повечето време ги няма. :shock:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ***/index.php:12) in ***/forum/includes/sessions.php on line 366

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ***/index.php:12) in ***/forum/includes/sessions.php on line 367

federer_11 каза:
сложи файловете да са с ендкогинг UTF-8 без BOM.

Сложил ли си session_start() Може затова да не работи?
session_start() не промени нищо, а като смених енкодинга кирилицата стана на квадратчета.

misho каза:
federer_11 каза:
сложи файловете да са с ендкогинг UTF-8 без BOM.

Сложил ли си session_start() Може затова да не работи?
session_start() не промени нищо, а като смених енкодинга кирилицата стана на квадратчета.

ми нормално, сигурно си задал чрез мета таг да е windows-1251.
Стартирай output buffering:

Код:
ob_start();

и накрая на файла:

Код:
ob_end_flush();

Направих каквото ми каза. Смених и кодировката, но пак не работи.

А между другото кодировката какво значение има?

Последни новини: Когато се логна през форума, в сайта не ме разпознава като потребител и съответно аз си мисля, че системата не работи. Но ако се логна през сайта, системата проработва, а във форума хем пиш, че съм след потребителите онлайн в момента, хем ми излиза формата за логин. :shock: Има ли начин да се изгладят тези различия?

Back
Горе