Да ви се похвалим :P

Статус
Not open for further replies.

boby_29

Registered
Вчера по bTV по-точно Dancing Stars в live предаването са използвали един от нашите уроци... Използвали са този урок, а откъса от предаването може да видите тук.

Това говори и за нас и за bTV.. :lol:

А защо мислиш, че тези хора се учат както нас - с уроци :?

Те ако правеха всичко с уроци и питания, просто нямаше да са там!

Еми значи още по-зле - влезнали са и са дръпнали работния файл..

Виж урока на Стефан, виж отрязъка от предаването.. :?:

101% съм сигурен, че е от нашия сайт взето, защото нашите уроци са 100% авторски.

Това говори и колко тези хора трябва да са там естествено..

Но да ти кажа 70% от теливизиите използват бол готови ефекти за тяхните си предавания.. например Nova бяха взимали от videocopilot.

Нищо лично ,но едва ли BTV биха тръгнали да се занимават да гледат уроци или нещо подобно :).Все пак до колкото знам те работят с e-design а там са много талантливи хора.

Както казах по-горе и както jefriii ме цитира.. 100% Авторски.
Както самите уроци са наши и съответно това което показваме..

Може хората да не са използвали самия урок, но тагава само са дръпнали работния файл който е към урока и са го използвали пък съвсем на готово..

Мисля че не можете да го схванете. Има предвид че ако направите урок за валящи снежинки и ако някой ги използва значи вие сте измислили снега така ли ?

SveXteZ каза:
facepalm
и 5:5 да е не означава че те са го измислили нали ? :shock:
ти май найтстина не схващаш а ? просто примеми че са го зели от сайта на boby_29

Тази тема за какво е не разбиам?
Значи аз гледах и двете. Може да са използвали ефекта показан в урока
но аз не видях какъв е проблема.
Един добър програмист или дизайнер помни къде какво е видял и знае как да си свърши работата ползвайки наученото.

Аз ако напиша урок за Ajax ефект какво става после? Всеки който ползва този ефект трябва да ми се обади по телефона, после да се обади по телефона на тези от които аз съм чел и след
това евентуално да звънне и на създателите на JS/Ajax и да ги пита какво пият.

Кражба е ако някой ти дръпне файла и го ползва за да представи урока като свой.
Ако ползва урока само като урок какво лошо прави?
За какво ги пишете тогава тези уроци след като ако някой ги ползва е лошо?
Смисъла на урока е някой да научи нещо и да го ползва за свой продукт.
Това са направили и тези хора сигурно. Те не са измислили топлата вода
и се учат постоянно. Четат постоянно.

Аз приемам, че може да са го видели от сайта на боби но това не значи нищо.
ако са го взели от там мога да кажа "браво", че сте помогнали на BTV.
Ако не са го взели от там пак "браво", че поне другите знаят как става.

Защо ли този ефект съм го виждал на още 100 места :shock:
Някой спомена, че BTV бацат с e-design, а там не си поплюват.
Афтерефектистите, пожелавам ви да бачкате в БТВ и да се хвалите с неща, които са излъчвани и са правени от вас.
Другото е cheap talk.

admin Не говоря нищо за кражби на уроци тн. уроците са напълно безплатни и всеки може да ги използва както си реши.
Мисълта ми беше, че професионалисти от националната теливизия използват нашите уроци.. или работния файл..

@SveXteZ май нещо не разбра.. урока или работния файл съответно е наш, ако ние сме го правили.. след като ние сме го правили и измислили е наш - да. Все едно да измайсториш някакво лого след това всеки да си го копва и да казва, че не негово.. ми не е негово - твое ще е.

Ако ти си изобретил ajax всеки който използва ajax ще използва твоя език - който ти си измислил..

Пак казвам.. нищо лошо не виждам в това, че bTV са го направили.. лошото е само за тях, че не са достатъчно креативни да си изобретят нещо сами.

Просто е невъзмажно да ползват вашия урок, познат работи същото, само, че е в шоуто на слави, без да се обиждате, далеч сте от него, а и от тези, които са правили въпросното клипче!

Както другите казаха - не сте измислили вие ефекта или начина за постигане на ефекта, вие го показвате, следователно това не означава, че е от вашия урок...

Аз съм до тук с темата

Значи и аз повече няма да гледам уроци от вашият сайт. :D

Ще взема да направя нещо използвайки ваш урок и ще кажете колко непрофесионално е, че екипа на сайта/клипчето гледат от нашите уроци а не могат да измислят нищо сами. :wink:

Значи ако аз напиша скрипт за логин в сайт и някой използва същата логика трябва да се похваля че някой го е направил като мен ?
Както каза @rosko това е ефект всеки може да си го измисли ...
@jefriii твоето мнение няма да го коментирам то все едно говоря на стената ...

Само не разбирам .. какво като са го ползвали, или не са ?
Какво ще постигнете от това, реклама ли ?

Имам чувството, че всичко това бе с цел да се вдигне шум около името на въпросния сайт, от който е взет урока

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе