Да изрежеш сайт!.. дизайн

A

Anonymous

Guest
Здравейте от 6години някаде се занимавам с photoshop сега от няколко дена почнах да уча php и mysql + html :)
та дизайнчета си правя перфектни обаче понеже несъм се занимавал с сайтове нз как да ги нарежа зада станат за дизайн на сайт , смисъл гледам по другите сайтове някакви малки images примерно за бутоните някакси изрезани ето пример - http://cyber-bass.com/themes/GT-CS_Orange/images/blok/blok_05.gif
:) мерси предварително

ами на Ps-a мисля че имаше една опция Slice tool ли нещо такова и то ти го нарязва и ти прави html-a на сайта.

Да аз това го знам , но вижте как по другите страници темплейтите са нарязани на съвсем малки картинки

ами аз какво да кажа,точнот това работя изрязвам темплейти и ги сглобявам в хтмл-то. Значи готова опция за такова нарязване няма!
Просто трябва да си прецениш ,кое ще се повтаря , кое ше е по голямо,къде да е gif,jpg ili png.Просто така не мога да ти го обясня точно , трябва конкретно да ми дадеш нещо да ти обясня.Примерно трябва да се съобразиш с това сайта как ще се разпъне,след като се попълни повече текст да речем(дали ще слиза на долу или настрани).А тези малките се правят с цел да става по лек сайта.Сега примерно ако фона на страницата е червен,няма да сложиш картина,ами ще зададеш да има цвят,а ако вече картинката е по-особена,примерно има градиент , ще изрежеш така,че повтаряйкисе (дали надолу или на страни по хоризонтала)да се получава така както е по темплейта.Примерно за бутон ще трябва да изрежеш точно по очертанията, и не само за бутоните за всичко,понякога и 1 пиксел разлика да има е видимо.Просто ако има нещо по-конкретно питай,едва ли ще мога да ти обясня всичко тук.

Начи когато имаш да кажем на всеки бутон он някаква картинка, която се е деднакна на дължина изрязваш да кажем 3 пиксела от нея и чрез css задаваш на елемента background: url('kartinga.gif') repeat-x
karting.gif е картинката а repeat-y е за повтаряне по ширина

А да.Нарязаниса на малки парченца,защото те се повтарят и при повтарянето се използва една малка картинака да речем 30к.Ако използваш голямата да речем 1мб ,това оказва влияние на зареждането на страницата.Все пак е нервиращо да чакаш да т се зареди дадената страница 5 минути.Колкото по малка е картинката толкова по-добре,е разбирасе в някои случаи е по-добре да е по голяма.Но мисля ,че ще трябва да се захванеш и малко с CSS,ако смяташ да се занимаваш с рязане и сглобяване на сайтове.

mitko876 каза:
Начи когато имаш да кажем на всеки бутон он някаква картинка, която се е деднакна на дължина изрязваш да кажем 3 пиксела от нея и чрез css задаваш на елемента background: url('kartinga.gif') repeat-x
karting.gif е картинката а repeat-y е за повтаряне по ширина

или пък имаш някаква картинка за фон на да речем 5 бутона ще изрежеш една и ще я използваш за всичките бутони,като се променя само текста в "а" тага.

Мерси много , ама много :)
Разбрах всичко.. Ясно ми стана ,че трябва да науча и CSS сега тия дни почвам :)

iwanov каза:
ами на Ps-a мисля че имаше една опция Slice tool ли нещо такова и то ти го нарязва и ти прави html-a на сайта.

Къде е тази опция ? :) я дай снимка

tahys каза:
iwanov каза:

Къде е тази опция ? :) я дай снимка

http://www.photoshop-bg.com/index.php?nav=read_tut&id=987

Back
Горе