Зависи от компютъра ти. Ако си с 2(+) GB рам и някой двуядрен процесор ще се усети разлика, но ако ти е слаба машината по-добре си остани с XP. Win7 смучи малко повече ресурси от XP, но е по-добър.
Аз от 2 дни смених бозата с win7 (32-bit x86), вчера го ъпгрейднах от 7260 на 7264.
На вид win7 е като XP (поне така ми е на мен).
Може да го изтеглиш от замунда. Има и бг език вече.
Относно драйвърите само за видеото аз го инсталирах, инъче всички други си бяха инсталирани, дори като свързах GSM не ми поиска драйвъри.
Ако ще инсталираш някакви драйвъри, препоръчително е да са за vista. Почти всички програми които тръгват на XP, тръгват и на win7.
А относно интернет настройките няма нищо по-специално. Както на XP са.
Аз лично съм много доволен от win7, но при всеки е различно, както казах по-горе, зависи най-вече от машината.
Много по-висока произодителност забелязвам (до сега не ми е забивал или нещо подобно, каето често се случваше при XP).
Само имах малък проблем с flex type защото го имах на xp, и го турих на win7, след това се омаза кирилицата (надписите в кирилица бяха ??????...), но го оправих. По-добре да се ползва вградената фонетика. (дори флекса малко се бавеше при смяна на езиците).
Скоро ще излезе и финалната версия, но се говори, че няма да има особени промени.