Деинсталация на Coopermine галерия

pitman

Registered
Имам качена Coopermine галерия, която е интегрирана с phpBB 2.0.21 форума, т.е. с едни и същи никове и пароли се влиза и във форума и в галерията. На форума съм качил една сурия модове, за известен период друг го е администрирал, който пък е правил някакви изпълнения и голяма част от модовете не работят. Галерията е пълна с ненужни снимки, а и вече не ми е нужна, защото много ми качва трафика. Искам да деинсталирам галерията Coopermine и да кача чист phpBB 2.0.22. Въпросите ми са как да махна галерията и ако си архивирам базата данни как да кача чист форум, така че да се запазят постовете, юзърите и т.н. без модовете., дето много са омазани? Благодаря предварително

Smirnoff каза:
Експортваш базата данни на форума PHPBB.
Триеш абсолютно всичко, демек форума
и галерията. После качваш нов форум и
импортваш базата данни :wink:

хм, а тая интеграция как е става точно? защото ако затрива регистрацията на едно от двете неща, тоя номер с изтриването и екпоерт импорт на базата няма да стане.
не съм гледал ка кстава тая интеграция, но брах големи ядове с интеграция на joomla i phpbb, беше доста весело :lol: :lol:

Smirnoff каза:
Благодаря ти Smirnoff :) Ако наминеш към София свири да ударим по един невиртуален Smirnoff :?:

Face каза:
хм, а тая интеграция как е става точно? защото ако затрива регистрацията на едно от двете неща, тоя номер с изтриването и екпоерт импорт на базата няма да стане.
не съм гледал ка кстава тая интеграция, но брах големи ядове с интеграция на joomla i phpbb, беше доста весело :lol: :lol:
Значи при инсталирането на галерията, което беше след това на форума дадох да се ползва същата БД, в резултат на което се създадоха таблици с префикс cp. А интеграцията, т.е. ползването на същите пароли на юзърите стана от самата галерия. Там в admin tools има инструмент bridge manager

pitman - аз мога да ти обясня, как ставаше интеграцията на mambo/joomla с phpbb. Интеграцита беше направена според мен мног нескопосано, понеже, изтриваше таблиците за user от joomla, променяше таблицта за user на phpbb и наставаше веслеба, като реших да я махна. :):)
При първия опит за махна phpbb, настана смут, няма дотъп до админчаста на mambo-to,няма и юзери, нямаше вариянт да нахма мамбо, защото няма как работи phpbb, :):):).
След това съм ескпортвал/импортвал нещата таблица, после всички юзери отделно, съотвено трява ше да направя и още няколко промени и т.н. стана но ми отневреме и доста нерви :):)

БЕКЪП, на всико преди това :) (да не забравиш)

Face каза:
БЕКЪП, на всико преди това :) (да не забравиш)
Ооо това задължително! Няколко пъти понеже съм гений и не ми трябва бекъп омазвах невъзвратимо нещата :cry:

pitman каза:
Smirnoff каза:
Благодаря ти Smirnoff :) Ако наминеш към София свири да ударим по един невиртуален Smirnoff :?:

Ще го имам напредвид :twisted:

Не за първи път си правя експерименти и след като на няколко пъти омазвах нещата вече задължително преди изпълненията правя бекъп на home дира и на БД. Та снощи реших да върна старото положение и ето го резултата:
Warning: mysql_connect(): Access denied for user: 'proffit_master@localhost' (Using password: YES) in /home/proffit/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/proffit/public_html/forum/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/proffit/public_html/forum/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Тази грешка понякога излиза и без да пипам нищо по скрипта. Имате ли някакви идеи къде е проблема :cry:

Back
Горе