Детайлност

zaheto

Registered
Едно от най важните неща при изработката на уеб- сайт са детайлите, и това са ми го казвали много добри дизайнери. За да добиете представа ще ви покажа скрийн шот на моят лейер палет. В момента правя един сайт, който за момента немога да ви покажа като стане готов ще го постна тук :).

Ето и обещания скрий шот. За по прилежно съм си ги подредил в папки:

Ето ги неразгънати:

layers2ps6.png

Ето ги и разгънати (обърнете внимание на скрола от дясно, има сигурно 500 ако не и повече слоя (layers))

layer1bs5.png

Приемете моя приятелски съвет: обръщайте голямо внимание на детайлите на сайта правен от вас, защото те ще го направят по хубав, и още нещо гледане му е работата, гледане, гледане и пак гледане на сайтове. И след известно време ще започват да стават нещата.

:)

Да и аз винаги много детайло правя нещата , но понякога детайлите на места са излишни в смисъл , че не на всичко трябва да се слага Stroke,Out Glow , DropShadow и подобни :)

детаилност и не само при дизайна ами и при кода и леиаута, всяко пикселче трябва да си е на мястото.
добрата работа се различава от лошата точно в детаилите ако питате мен.

и аз това го повтрарям всеки път като трябва да оценявам някой дизайн.
и винаги ползвайте Групите на леярите. много са ползени и не се бъркате като имате 1000 слоя.

stoqnski каза:
Stroke,Out Glow , DropShadow и подобни :)

не става въпрос само за тези неща ;)

според теб колко съм си играл за направата на тези елеменчета част от дизайн върху който работя

part1am8.png

part2vs1.png

zaheto каза:
stoqnski каза:
Stroke,Out Glow , DropShadow и подобни :)

не става въпрос само за тези неща ;)

според теб колко съм си играл за направата на тези елеменчета част от дизайн върху който работя

part1am8.png

part2vs1.png

много доста :)
знам че е много щото и на мен ми се е налагало.

ето по нагледно за какво става дума, за какво говори zaheto

Designers_Weblog_by_Harm_Less.jpg

вижте колко е изчистен дизайна. няма чак толкоз тежки елементи, но само това че пича си е поиграл с всички тези елементи грабва вниманието.

сайтът ви може да е адски изчистен, но само ако се хвтрлите в дизайн на един обект ще спечелите много.

За да не правя друга тема,значи нищо не разбирам от фотошоп,и са се уча и гледам от урици,в един пишеше "Сменяте Layera със едикой си" след това
"Дублирайте леара с текста и го кръстете "layer 2" (примерно)" и накрая се връщаме на стария layer.Добе де как да го сменя layera ,как да го дублирам и как да се върна на стария :D :D :D

Дублиране:
цъкаш с десен бутон на леяра и избираш Duplicate...
а другото за сменянето просто си ги селектираш като цъкаш на тях.

Back
Горе