Дива не се разтяга!

luudman

Registered
Ето вижте:
http://zipopro.org/techno
По-средата искам да се разтегне до долу! Менютата са правени със <br> и затова са до долу! Може ли някой да ми обясни как да го направя? Правих height не стана, нов div, пак нищо! :?

<html>
<head>
<title>bababa</title>
<meta name="keywords" content="техно, techno, dj zany, donkey rollers, technoboy, маниаци, техно сайт, техно музика, музика, download, изтегляне">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
<div align="center">
<table width="757" height="90%" border="0">
<tr>
<td colspan="3" height="111" valign="top">
<div class="header">
<div class="left"></div>
<div class="center" align="center"><br /><br />Headertgtertreteqrtertretregfdgsdh ghdg fdg dfg dfgs dfgdf gdr</div>
<div class="right"></div>
</div>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top">
<div class="menu" height="100%">
<div class="up"></div>
<div class="center" align="center" height="100%">Menu_left<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /></div>
<div class="down"></div>
</div>
</td>
<td valign="top" height="100%">
<div class="center">
<div class="up"></div>
<div class="center" align="center">Center</div>
<div class="down"></div>
</div>
</td>
<td valign="top">
<div class="menu">
<div class="up"></div>
<div class="center" align="center">Menu_right<br><br><hr size="4" align="center" width="100%" noshade="noshade" /><br><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /></div>
<div class="down"></div>
</div>
</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="3" align="center" height="37">
<div class="copy">
<div class="left"></div>
<div class="center">© Всички права Запазени! Уеб Дизайнер и Порграмист: ZipoPro</div>
<div class="right"></div>
</div>
</td>
</tr>
</table>
</div>
</body>
</html>

Но едно не разбирам, защо и таблици и див-ове ? Див-овете се използват точно за това, за да се избегне ползването на таблици :) (поне аз за това ги изпозлвам) :D

В css файла намери:

.center .center{
width: 445px;
background: url(images/center_center.jpg) repeat-y;
}

и червеното го смени на повече.

П.С. И все още не разбирам защо си ползвал и таблици и див ;)
Виж този урок на mute ;)

Щото така! Попринцип Дивовете се местят при различните Браузъри и не ми се занимава! А и аз знам повече Таблиците отколкото Дивовете! :wink:
Едит://
И това е Ширината а не височината!! Разширява ми само страницата! нищо не стана! А и също не съм го качил на хоста ама е така тоя ред:
Код:
.center .center{
height: 100%;
}

И пак не става! Други идеи?

Виж ми предния пост! А да и стана ето така:
.center .center{
height: 500px;
}
Ама така ако страницата е по-дълга от 500px ще се разшири ли на долу??? :shock:

Не няма да се разшири, но ако му зададеш auto, ще се разширява колкото текст има вътре :)

П.С. И спри да ми се караш...случва се на всеки да обърка - важното е че си се сетил, че height трябва да промениш :?:

Все още николко! Още правя сайта ако не виждаш! Ами по какъв друг начин да го направя освен да огранича на определен пиксел?
ЕДИТ:// Извинявам се за "!" ама не знам що така пиша! И не ти викам! Просто пиша вместо ".", "!" съжалявам :?

Ами казах в горния си пост. Задаваш му auto. И така ще се променя височината в зависимост колко текст си написал в този див ;)

Е ми другия проблем че ми трябва отначало да е толкова високо щото не на всяка страница ще го изпълва и ще се скъсява както е сега! Т.е. ми трябва нещо дето да го държи до долу, ама и да се разтяга когато ми трябва.

Някой да се сеща? Аз си спомням че имаше нещо с CSS:
ne6tu_si_1.2>ne6tu_si_2.3{
..........
}
Ако някой го знае да помага!

Използвай таблици. По-добро от тях няма. Лесни са за ползване и освен това се четат от всички браузъри еднакво.
И да зададеш на таблицата строг размер, тя ще се разшири, ако съдържанието е по-голямо...
<ДИВ>-овете не си струват усилията...

min-height не е валиден css елемент :) (Говоря на изуст, защото ме мързи да проверя, но съм почти на 100% сигурен, че не е валиден )

Back
Горе