Дискусия за Windows Vista ReadyBoost

vladislav

Registered
Значи който се интересува повече от Windows Vista и нейните функции или всеки който смята че може да помогне нека вземе участие в дискусията.
Значи относно новата функция на Windows Vista - ReadyBoost, накратко ще кажа какво представлява.
В общи линии ако имате достатъчно бърза USB flash карта или SD Card и подобни може да я сложите в USB-то на компютъра или cardreader-а и менюто AutoPlay ще ви даде опцита Speed up my system и може да я активира като ОС ще използва определено от вас пространство на външната памет и там ще записва кеш файл, който ще помага за подобряване на бързодействието на компютъра.
Който иска повече информация може да погледне:
:arrow: 1. ТУК
:arrow: 2. ТУК
:arrow: 3. ТУК

Та аз мисля да я пробвам тази функция като си купя A-DATA PD-7 200x VISTA, но преди това искам малко мения на потребители. Прочетох много статии и тестове за функцията обаче има противоречиви мнения както дори и някои тестове. Тук прочетох че ако харда ти е оценен на над 5 от Vista няма голям смисъл от ReadyBoost обаче на други места гледах тестове с доста бързи хардове и имаше значително подобрение на бързината при зареждане... и така. Доста хора казват че е полезно други че е по-добре RAM обаче тъй като не искам RAM защото това е по евтино пък и ми трябва и falsh памет мисля да го пробвам но искам и малко да подискутираме :)

Батенце, аз да ти кажа от три седмици пробвам една 64-битова виста и тая опция за флашчетата си е жив ташак... По добре си сложи 4 гб Рам, както ти е какзал чичко Питър... Питър Нортън де и после не се задявай много с "Аеро"то.. всъщност, ако дъното ти го поддържа можеш да си поцъкаш 3д хавици и от към small icons, но си сложи 8 GB рам.
Жив и здрав!

Между другото аз съм със 512RAM и Vista работи доста добре заема около около 70% от RAM-а с пусна скайп IE и нещо друго. Даржи се много добре поне за мен и това което ми трябва не изпитвам затрудбеия с игри защото не играя в момента :D .
А ето и един тест който ме укуражава в намерението ми да си купя флашката
:arrow: Теста
Збележете че с 512RAM и с 512RAM и ReadyBoost има разлика в бързината на зареждане не е като да имаш 1GB RAM обаче...

Обаче как ще обесните това често не сам чел подробно текста ибаче.../
вижте сами
:arrow: ТУК
Не твърдя че трябва гасенето да е по-бързо обаче за отварянето според мен при тези тестове не е изчакано да се направи кеш вайла в/у флаш паметта а подобренитето идва на втория път защото именно при първото пускане на дадена програма се прави самия кеш файл и затова забавя първия път. Това е мое тълкуване де

Хм.... Като гледам тази функция, е за компютри с по малко рам. Защото няма толкова бърза флашка колкото един хард диск ( да не говорим новите SATA/SATA II). Както каза PhrozenCrew слагаи повече рам и не се занимаваи с глупости! :?:

Back
Горе