Дискусия : Linux

При мен се инсталира за 15 - 20 минути Максимум. 3,2 GHz CPU
С КДЕ (Кубунту) ГНОМ и XFCE не съм слагал просто, защото си ползвам само KDE и ми е по-познато и удобно.

to6o каза:
index каза:
3) Аз ползвам Убунту + КДЕ + ГНОМЕ + XCF2 - сиреч най-добрите.
шах и мат! :shock: :shock: :shock:

Това са графички среди. Убунто по принцип си върви с Gnome, но ако искаш в последствие може да си инсталираш и друга драфична среда като KDE или Xface. Gnome-a е среда която е направена по подобие на Mac, но според мене е по добра и много по красива. KDE наподобява обикновенния windows XP. Това за мене е най-добрата графична среда. Много е красива , а Xface е характерна за Линъкс. Не съм виждал друга OS която да ползва нещо което да прилича на Xface-a. Но лично аз не я препоръчвам за начинаещи защото е малко по сложна и убаркана, но свикнеш ли с нея ще разбереш колко е удобна :) Успех

KDE вярно наподобява Windwos XP но е е много пъти с по-гобра графика.До колкото знам може да се инсталира КДЕ , ДНОМ и ХФЦ но смятам скоро време да го пробвам тази работка.
Аз съм с Intel Core 2 Dou 1.8 Ghz L2 =>4mb и рам 1 Gb.
ПРи което ubuntu-то си отделя 2 Гб просто ей така за виртуална памет....
Доста се отклонихме от темата.

Centrino каза:
index каза:
3) Аз ползвам Убунту + КДЕ + ГНОМЕ + XCF2 - сиреч най-добрите.

Това са графички среди. Убунто по принцип си върви с Gnome, но ако искаш в последствие може да си инсталираш и друга драфична среда като KDE или Xface. Gnome-a е среда която е направена по подобие на Mac, но според мене е по добра и много по красива. KDE наподобява обикновенния windows XP. Това за мене е най-добрата графична среда. Много е красива , а Xface е характерна за Линъкс. Не съм виждал друга OS която да ползва нещо което да прилича на Xface-a. Но лично аз не я препоръчвам за начинаещи защото е малко по сложна и убаркана, но свикнеш ли с нея ще разбереш колко е удобна :) Успех
какъв успех какви 5 лева...аз се учудих че човека ползва 4 графични среди наведнъж :? Убунту избира при инсталацията,но е под подразбиране както казваш. Освен кде и гноме останалите са тънки и в това им е предимството...
аз слагам слак на 1,8 Гхц за 14 минути :P :D :D
п.п.мерси все пак за пожеланията

Зависи отлинукса имаше един линукс PC-LINUX той е 54 мегабайта и се инсталва за 3 минути много е подреден и не заема много мясно на харда - след инстала някъде 200 мегабайта да е.

Foxy каза:
Зависи отлинукса имаше един линукс PC-LINUX той е 54 мегабайта и се инсталва за 3 минути много е подреден и не заема много мясно на харда - след инстала някъде 200 мегабайта да е.
Пупи се инсталира за по-малко от 3 минути но това е др въпрос.

ТАЗИ ТЕМА ЩЕ БЪДЕ ЗА СПАМ ДИСКУСИЙ ОТНОСТНО ЛИНУКС.
ТАЗИ ТЕМА ЩЕ БЪДЕ ЗА ПОСТОВЕ ОТ РОДА :
ОТ КАДЕ ДА СИ ГО СВАЛА < КАК ДА ГО ЗАПИША <
КОЙ КАКЪВ ЛИНУКС ПОЛЗВА,КАКВО ПОЛЗВА ЗА НЕГО.
Създадох тази тема защото съм против създаването на линукс форум , поради проста причина ,че не всичко мога и знам за линук и понякога и аз се нуждая от помощ (колкото и смешно или не смешно да звучи-все пак не съм професионалист.) и немога да дам качествен съпорт, ай хората ползващи линукс тук са твръде малко.

Аз със каквото мога ще помагам. Ползвам Kubuntu както се вижда от аватара ми :) А линукс форум си има http://www.linux-index.org/ дано да не са забранени линковете ....

StormBreaker каза:
Аз със каквото мога ще помагам. Ползвам Kubuntu както се вижда от аватара ми :) А линукс форум си има http://www.linux-index.org/ дано да не са забранени линковете ....
Напротив Гоогле обича линкове и снимки :Р според думите на админ.
Този сайт го знам.Там само свестни пичове има.Когато съм имал нужда от помощ все са ми помогнали.

Да кажа чесно аз спрях да ползвам линъкс защото така и не успях под Debian да емулирам качественто PS. А пък той ми върши много добра работа. И се наложи да се върна на старата бозичка, но сега съм решил отново да мина на Debin-че или на slack. Но най-вероятно ще се спра на Дебиан, защото по скорост не отстъпва на Слак, а и е в пъти по стабилен. Не че има аз както толкова да прая де че да ми трябва много стабилна ОС. А и apt-get install е много яко нещо :)

P.S Ето този в този сайт са се сабрали много яки пичове които помагат с всичко ;) Обаче форума е главно за Дебиан базирани ОС

http://www.myfreesoft.net/

http://www.myfreesoft.net/ - > вярно е и тука са свестни.А и какъв то си е човека такъв си е .Като рече че ще ти помогне , ще ти помогне,като реши - няма да ти помогне.
-http://www.myfreesoft.net/ = > гледах едно уроче как да се подкара ПС. ЦС 3. Сваля се рег-файла от Windows-ският дял и се качва в регистара на wine или др емолираща програм и ЦС-3-та тръгва ,иначе без проблеми си подкарвам ПЦ 7. Разликата не е голяма.

Centrino каза:
Да кажа чесно аз спрях да ползвам линъкс защото така и не успях под Debian да емулирам качественто PS. А пък той ми върши много добра работа. И се наложи да се върна на старата бозичка, но сега съм решил отново да мина на Debin-че или на slack. Но най-вероятно ще се спра на Дебиан, защото по скорост не отстъпва на Слак, а и е в пъти по стабилен. Не че има аз както толкова да прая де че да ми трябва много стабилна ОС. А и apt-get install е много яко нещо :)

P.S Ето този в този сайт са се сабрали много яки пичове които помагат с всичко ;) Обаче форума е главно за Дебиан базирани ОС

По-добре си сложи Kubuntu и тя е базирана на Дебиан, но е по-добре документирана и в форумите на Убунту можеш да намериш практически всичко.

StormBreaker каза:
Centrino каза:

По-добре си сложи Kubuntu и тя е базирана на Дебиан, но е по-добре документирана и в форумите на Убунту можеш да намериш практически всичко.

Знам, че е базирана на Дебиан, но съм пробвал.... мисля, че е много по бавна... особенно новата версия 7.04 стана хептен бавнаааа и за това си предпочитам стария и добър Дебиан. А колкото до информацията за Убунту и Кубунту, да прав си има много информация, уроци и т.н за тези две дистра, но и за чистия дебиан има достатачко .. стига да занеш къде да търсеш

Centrino каза:
StormBreaker каза:
Centrino каза:

Знам, че е базирана на Дебиан, но съм пробвал.... мисля, че е много по бавна... особенно новата версия 7.04 стана хептен бавнаааа и за това си предпочитам стария и добър Дебиан. А колкото до информацията за Убунту и Кубунту, да прав си има много информация, уроци и т.н за тези две дистра, но и за чистия дебиан има достатачко .. стига да занеш къде да търсеш

Всеки си има право на избор. Лично на мен Дебиан ми се стори много нестабилна, неможах да й сложа драйверите на ATI-то ми и се отказах от нея.

Centrino каза:
да мина на Debin-че или на slack. Но най-вероятно ще се спра на Дебиан, защото по скорост не отстъпва на Слак, а и е в пъти по стабилен. Не че има аз както толкова да прая де че да ми трябва много стабилна ОС. А и apt-get install е много яко нещо :)
добре е да се информираш от по-добри източници, защото слак-а е най-стабилната и "подредена" дистрибуция,а и най-старата жива

index каза:
:shock: :shock: ти мод ли си случайно, питам информативно.
спам дискусия относно линукс е крайно обидно определение. може има спам относно уин-а щото е един голям спам и бълвоч, но не и линукс... жалко че няма линукс форума,така започват нещата, но уви...
п.п.а за хората които са се откзали защото не им тръгва това или онова е доста жалко, явно не са били достатъчно упорити :?

Виж сега. Драйвърите на Ати са много зле направени според мене...... Тва са просто едни комерсиални копеле*а които искат да печелят от сякаде. И проблема, който се поевява при почти сички потребители на Ати е в това че не можем да си пуснем 3д ускорението да работи както трябва. Аз се мъчих блозо месец докато успях да подкарам комерсиалните драйвъри на Ати и успях. Вярно много време загубих но ефекта си струваше. Но ови.. наложи се да преинсталирам и след това не се получи и реших да пробам open source драйварите и бях много доволен от тях. Държаха се много добре. Е не можех да играя някакви супер 3D игри ама... щом си на линукс значи не си падаш много по гейминга и така аз си останах на дебиан и на open source дайвари. А ако до някога си купя ново видео то ще е Nvidia защото имат много по добър съпорт под линъкс :)

p.s Айде лека нощ от мене че утре съм на даскало :evil:

to6o каза:
:shock: :shock: ти мод ли си случайно, питам информативно.
спам дискусия относно линукс е крайно обидно определение. може има спам относно уин-а щото е един голям спам и бълвоч, но не и линукс... жалко че няма линукс форума,така започват нещата, но уви...
п.п.а за хората които са се откзали защото не им тръгва това или онова е доста жалко, явно не са били достатъчно упорити :?
ами то и Windows няма форум... така, че...

to6o каза:
Centrino каза:
да мина на Debin-че или на slack. Но най-вероятно ще се спра на Дебиан, защото по скорост не отстъпва на Слак, а и е в пъти по стабилен. Не че има аз както толкова да прая де че да ми трябва много стабилна ОС. А и apt-get install е много яко нещо :)
добре е да се информираш от по-добри източници, защото слак-а е най-стабилната и "подредена" дистрибуция,а и най-старата жива

За това че слак има голяма история има... това не го отричам обаче по въпроса че е по стабилна от Дебиан.. по това може бая да се поспори, но в момента ми се спи и мисля да лягам така че утре ще разнищиме спора. :lol:

Back
Горе