Добави в любими

RiddleR

Registered
Здравейте ,
искам да ми помогнете че нещо неможах да се оправя и тва е ..

значи имам таблица с песни , и искам да може да се добавят в любими ...

кажете какъф код ви трябва структора на таблицата и т.н.

Благодаря :?:

Значи една таблица с полета song_id и user_id. Правиш един линк в песните, който да е нещо от сорта. файла.php?id=ид на песента. След натискането в тая таблица в user_id се добавя потребителския id, а в song_id с GET правиш $song_id = $_GET['id']; и го добавяш в таблицата. След това в един файл с любимите правиш нещо подобно:
Код:
$mysql = "SELECT * FROM таблицата WHERE user_id = потребителския id";

добре, правиш си таблица с полета song_id и user_id. И кода е нещо подобно. Във всяка песен имаш линк от сорта на <a href='favourite.php?id=$id'>Добави в любими</a>. Файла favourite.php е:
Код:
<?php
//Тук си правиш проверките дали посетителя е потребител и следователно извеждаш неговия id както е по-долу с песента.
if(isset($_GET['id']){
$id = $_GET['id'];
$sql = "SELECT * FROM songs WHERE id = '$id');
$sql1 = mysql_query($sql);
$sql2 = mysql_fetch_array($sql1);
$song_id = $sql2['id'];
$mysql = "INSERT INTO favourites VALUES ('$song_id', '$user_id')";
$mysql1 = mysql_query($mysql1);
if($mysql1){
echo "<font color='green'>Успешно добавихте песента в любими.</font>";}
else {
echo "<font color='red'>Възникна грешка и песента не беше добавена в любими.</font>";}}
else
$query = "SELECT * FROM favourites WHERE user_id = '$user_id'";
//Тук ти е останалия код, предполагам ще се справиш.
?>

да но аз използвам форум и съм го интегрирал и нещо не става с проверката на потребителя :roll:

crazy_pi4 каза:
Какво по-точно не става? Проверката дали е потребител или гост?
ох , много работи правя на куп , и идва момент в който изключвам за всичко и оплесквам нещата ... :?:

още от началото забивам , един ми пише в скайп как да му направя нещо си ... аз го блокирвам правя 5 проекта ... и отварям файла за редакция и седа и го гледам и ... :cry:

така , значи направих всичко 0к .
вече песните могат да се добавят в любими , в базата всичко е 0к , но има друг проблем немога да изкарам любимите песни на даден потребител , искам да направя само той да може да си вижда песните , никой друг .

:?

SQL :

id
uid = userid
fid = id na pesenta

Значи направи си още едно поле. В примера ще използвам topic_name. При добавянето в любими освен, че добавяш id на темата, добавяй и името в новото поле. След това извеждането:
Код:
<?php
$user_id = $userdata['user_id'];
$mysql = "SELECT * FROM favourites WHERE user_id = '$id'";
$mysql1 = mysql_query($mysql);
while ($mysql2 = mysql_fetch_array($mysql1)){
$sid = $mysql2['song_id'];
$ssong = $mysql2['song_name'];
echo "<a href='song.php?s=".$sid.">".$ssong."</a><br>";
}
?>

RiddleR каза:
така , значи направих всичко 0к .
вече песните могат да се добавят в любими , в базата всичко е 0к , но има друг проблем немога да изкарам любимите песни на даден потребител , искам да направя само той да може да си вижда песните , никой друг .

:?

SQL :

id
uid = userid
fid = id na pesenta

пич ще дадеш ли кода, тей като и аз се мъча да направя такова нещо, но несе получава :D

Back
Горе