Домейни .org“ по един долар от октомври

Access

Registered
Домейни в зоната .org“ за по един долар ще започнат да се продават у нас.

Това обяви Едуард Вилц - президент на Public Interest Registry, по време на официалната си визита у нас в рамките на делегацията от световни ИТ специалисти, която е на посещение по покана на ДАИТС. Новата цена означава около 85% отстъпка от стандартната цена в момента.
„Предприехме този ход, защото България е стабилна основа за развитието на Интернет в региона на Югоизточна Европа, заяви Вилц. „България е в процес на присъединяване към Европейския съюз и имате висок процент на разпространение на Интернет. 28% е проникването на Интернет в страната, при около 17% за останалите страни, които са се устремили към членство в ЕС“.
Еднодоларовите домейни „.org“ ще станат достъпни от 1 октомври 2006 година.
 
E хубаво, ама от друга страна не е много хубаво ... Защо да имаш сайт в hit.bg не е готино ? Защото е без пари. А да имаш домейн .bg, .com и .net защо е толкова "гъзарско" ? Защото се плаща. С падането на цената на .org - му пада и рейтинга. Разбира се за .com .net и .bg спомага и популярността, която са добили, но според мен точно от там тръгва популярността ... .org ще я загуби със свалянето на цените.

Ако Samsung продаваха телевизори за по левче нали нямаше да са толкова реномирана марка ? Нито ако Ferrari продаваха по долар ...
 

Горе