Домейн ?

Marik

Registered
Имали някакво значение домейна дали ще ми е .net или .com примерно питам защото в web counter , чета че най - често се посещавал .com :? хах :roll:

Няма никакво значения, най важно е да е в тон с името на сайта.
Пример:
kvogledash.be

staf каза:
Няма никакво значения, най важно е да е в тон с името на сайта.
Пример:
kvogledash.be

е да , но мисълта ми е има ли някви привилегии да е в по - горните резултатити на търсачките като gogle.com сайтовете завъшващи на .com 8)

Няма.
За да излиза сайта примерно в гоогле на по горни резултати зависи от друго.

Marik каза:
Имали някакво значение домейна дали ще ми е .net или .com примерно питам защото в web counter , чета че най - често се посещавал .com :? хах :roll:
Ами той е един от първите домейни и затова.. ;) мисля, че е най-използвания, предпочитан и известен от всички.

Ето и нещо, което може би не си чел.

Какво означават съкращенията .com, .net, .org, .biz и .info?

Домейните от високо ниво .com, .net и .org са най-старите пуснати в продажба домейни. Първия домейн в света е купен на 15 март 1985 година - това е symbolics.com. След това са били нужни 15 месеца, за да бъдат купени първите 100 домейна. От 1990 година насам домейните в областите .com, .net и .org се изкупуват масово и затова най-много сайтове използват някой от тях.
Пълен текст: http://faq.host.bg/load.php?id=HL274947
:twisted:

Зависи от PR-a .Колкото е по голям толкова толкова повече ще излиза на предни позиции.
Админ може да обясни по подробно (ако има време) за PR .Някъде беше писал за това но нямам време да търся в коя тема беше.

staf каза:
Няма.
Уви не си прав.Правени са тестове с които е установено че сайтове с домейн .org и домейн .co.uk се изкарват по напред в резултати на Google Alexa Jabse и други търсачки въпреки че имат по малък PR.А и не зависи само от пейдж ранга на страницата.Мисля че си чувал за SEO.Ако сайта ти е по всички SEO стандарти ще ти го изкара на по-предна позиция.

staf каза:
Зависи от PR-a .Колкото е по голям толкова толкова повече ще излиза на предни позиции.
Админ може да обясни по подробно (ако има време) за PR .Някъде беше писал за това но нямам време да търся в коя тема беше.

Не съм сигурен дали гоогле, все още взима ПР... напоследък май не.

fena каза:
И според теб по какъв метод подрежда резултатите...

Метода никой не го знае все още.
Някой хора имам чувството, че пишат статии на тази тема без да са наясно.
Мисля, че точния метод е тайна.

Гоогле вече има проблеми с този ПР и даже се създадоха няколко нови тага
които да пазят от спам.

Пак ви казвам, че от както падна ПР-а на web-tourist.net влизанията от гоогле скочиха над 100 на ден.
Преди бяха 50.

m3 каза:
staf каза:
Няма.
Уви не си прав.Правени са тестове с които е установено че сайтове с домейн .org и домейн .co.uk се изкарват по напред в резултати на Google Alexa Jabse и други търсачки въпреки че имат по малък PR.А и не зависи само от пейдж ранга на страницата.Мисля че си чувал за SEO.Ако сайта ти е по всички SEO стандарти ще ти го изкара на по-предна позиция.
Може и да е така.Просто казвам неща които съм ги прочел от този форум.
Както админ каза „Метода никой не го знае все още. (Мисля, че точния метод е тайна. )”

Back
Горе