Драйверите на видео картата крашват

perer

Registered
Здравейте!
За много години! :)

Дадоха ми един компютър, като обяснението беше "ми той изключва". Проблема, обаче, се оказа във видео картата. Преинсталирах windows-а, инсталирах нови драйвери на всичко, но още след преинсталацията забелязах проблем. Екрана стоеше като мръсен, на места пикселите бяха различни цветове, при отваряне на страница с повечко флаш компютъра крашваше. Инсталирах драйверите, но все същото. Сега самите те крашват. Ето снимка -
5119.png

Какъв може да е проблема? Температурата на видеото е нормална.
Иначе компютъра е със странна конфигурация. Някакво китайско дъно ECS с чип на nVidia, процесор на AMD, звук на Realtek и видеото е nVidia 9500GT.
Ако някой има идея как да го оправя моля да пише :)

Благодаря!

Почисти пиновете на видеокартата с гумичка за молив и много внимателно в самия слот с парче сгънат лист хартия мини няколко пъти в слота..

Още нещо - ако имаш късмет, видеото не си е заминало, не го мъчи, ами махни радиатора и виж как е пастата, също така, това че на ядрото температурата е примерно 50 *C, не означава, че паметите не се изпичат(ако въобще се охлаждат)..

Опитах, това което ми каза, но нищо не стана. След това ресетнах биоса, махнах видеото и сега си върви на вграденото. Най-вероятно това е заминало.
Мерси за отговора! :)

Щом има артефакти значи видеото е изпечено.
Все пак може да пробваш да му почистиш вентилатора и да му сложиш нова паста.

Back
Горе