Драйвери за HP

GaTio2

Registered
Здравейте хора, взех си 1 лаптоп (за пръв път имам лаптоп) та ми е интересно какви драйвери ми трябват. Влязох в сайта http://www.driverstag.com/hp-g6-series/hp-pavilion-g6-1211eu-drivers-for-windows-vista-7/ и почнах на ред като някои не ги знам за какво са да трия ли, не знам даже и някои какво правят по 1-2мб... И ако може ми кажете как да обърна като цъкам Ф12 да не ми спира Wi-Fi, а да го спира като цакна fn+F12, че така кофти :) и как е най-добре за батерията да се прави Мерси много :)
 
За батерията, ако няма да я ползваш, остави я на заряд около 40~60% и я остави в шкафа на тъмно и сухо място.

Но в никакъв случай не я вади от зарядно и зареждай по 10 пъти наден.
Кога ти трябва си я ползвай, все пак за това е лаптоп за да е мобилен.
Имай в предвид, че както всичко друго и тя си има живот и гарантирано един ден ще умре, така че не я жали чак толкова много :?:
 
Драйвъри за какво ? ако е за компонентите като видео карта, CPU и т.н. първо трябва да знаеш с какви компоненти ти е лаптопа и тогава да теглиш и да инсталираш. Драйвърите които ти трябват са: CPU, видео карта, звукова карта, лан карта и за дъното. Ако пък имаш дискове с драйвъри те трябва да са 2 диска, един за видео карта другия за дъното който садържа и останалите.
 
и в моя случай как да го ползвам както ся съм в университета слагам батерията ама вечер като седна с приятели да цъкаме и като се изтощи тогава да го включа или? като ми потрябва в контакта и това е ако е близо до мене ако не само батерия ? :shock: :)
 
За батерията.
Според мен трябва 2-3 пъти да се зареди и изтощи напълно. Вече си направете сметката как ще го изпълните :).

Относно драйверите.
Ако нямате дискове с драйвери.
Влизате в Старт/Контрол панел/Диспечер на устройствата
Там гледате дали има въпросче до някое от устройствата.

Например: Bluetooth
Кликате на свойства (десен бутон)/подробни данни/хардуерни идентификатори

Изписвате в Google модела лаптоп и тези показатели.

4889.jpg


Придържайте се от резултатите на HP, предполагам ще намерите решение във форума на HP.


Успех!
 
Айде пак се почна с "правилна експоатация на батерия на лаптоп". Ми вземи почети малко в нета - има "тонове" инфо точно по тая тема и то на български.
А това, че за CPU-то трябват драйвери - ами просто не знам какво да кажа :? Пълни измислици

За драйверите - препоръчвам ти да свалиш нужните драйвери не от къде да е, ами от сайта на производителя. Там има търсачка, с нея си намери поддръжката за твоя модел(внимавай, може след самия модел на лаптопа да има букви, които са различни при различните ревизии на модела).

Това е от мен за сега!
 
Driver-и, както каза колегата над мен, от сайта на HP.
Ето ти линк -> http://www8.hp.com/bg/bg/support-drivers.html
Теглиш всичко - ест. може да има по няколко driver-a за едно устройство, примерно: за видео NVidia, AMD и Intel - сваляш си за твоя модел карта и т.н. (Ако си с конфигурация Intel + NVidia, най - вероятно първо ще трябва да инсталираш Intel-a и после NVIdia-та)
Инсталирай всички driver-и, лаптопа не е като PC да имаш Chipset,VGA,LAN и аудио, при латопа има доста повече неща да се инсталират :)

За F-овете, настройката е в BIOS - някакви keys беше, Hot keys или нещо такова - изключваш я от BIOS и си готов

За батерията, аз ползвам варианта на LiRiX, само дето не е в шкафа ами е на масата до лаптопа :D че ако почнат токови удари или няква буря си я слагам на лаптопа :) Но аз лаптопа си го ползвам като настолен, така че винаги ми е на ток :) и на ток има по голяма проиводителност от колкото на батерия :)
 
Освен, че има настройка от БИОС-а, има и едни туулове допълнителни от HP, ще ги видиш в сайта им, те са за тея копчета, за Wi-Fi/Bluetooth модулите(вкл./изкл.)
 

Горе