Дума на 2 страници или на 1?

MontefuckeR

Registered
Интересува ме да ли има полза примерно думата "мир" да бъде на повече страници и да има по голям ефект при търсене или само на 1 страница пример:
page2.html > има думата "МИР" , и гоогле намира сайта на 3страница примерно
page3.html > няма думата "МИР" , и гоогле пак намира сайта на 3та страница.
page3b.html > вече има думата "МИР", сега има ли някъв шанс гоогле да намери сайта на 2ра страница?

Преди време беше възможно думата "мир" да я няма на дадена страница и въпреки това, само благодарение на анхор текста и големия брой линкове към страницата, тя да се ранква за тази дума на добро място. Това се нарича Google Bombing или още cyber graffiti . След няколко гафа със сайтовете на президентите на САЩ и Русия обаче Гуугъл сложиха филтър според който ако нямаш думичката в сайта си няма да се класираш за нея каквото и да става. Въпреки ова - подобни неща все още се случват, особено на малки и незабележими сайтове.

Иначе по въпроса - да - ако слуайно се ранкваш за думичката без да я имаш на страницата - сложиш ли я ще подобриш ранкирането минимум двойно.

Накратко - да. Но много зависи от конкуренцията, линковете и дали думата е обвързана по някакъв начин със съдържанието. Това, което аз ти препоръчвам да направиш обаче е: да сложиш линк от 2рата страница със анхор текст "мир", сочещ към първата страница.

Надявам се да си ме разбрал, понеже напоследък обясненията нещо куцат :)

Back
Горе