Един въпрос свързан с Mkportal

RhythmiX

Registered
Значи ползвам Mkportal и ползвам един блок за най-оценени ревюта,та въпроса ми е искал да извлича и картинките от ревютат,ако има такива добавени към тях,а ето кога където мисля,че трябва да се промени...
редовете,които съм маркирал с червено са тези,които мисля,че трябва да се добавят...таблицата в БД се нарича mkp_reviews,а полето където се запаметяват картинките image.

Не разбирам изобщо от php и mysql и сигурно не съм направил нищо по кода...


$content = "";

$DB->query( "SELECT id, idauth, title, image, author, rate, trate FROM mkp_reviews WHERE validate = '1' ORDER BY `rate` DESC, `trate` DESC LIMIT $limit");

while( $row = $DB->fetch_row() ) {
$title = strip_tags($row['title']);
$title = str_replace( "!" , "!" ,$title );
$title = str_replace( """, "\"", $title );
if (strlen($title) > $cutoff) {
$title = substr( $title,0,($cutoff - 3) ) . "...";
$title = preg_replace( '/&(#(\d+;?)?)?(\.\.\.)?$/', '...',$title );
}
$id = $row['id'];
$id_orig_name = $row['idauth'];
$name = $row['author'];
$rate = $row['rate'];
$votes = $row['trate'];
$image = $row['image'];
if ($row['trate'] == 0){
$ratestring = "<b>Не е Оценен</b>";
} else {
$ratestring = "<b>Оценка:</b> <B><U>$rate</U></B>/5";
}


$content .= "

<tr>
<td width=\"100%\" class=\"tdblock\">
<b><a class=\"uno\" href=\"$this->siteurl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden={$row['id']}\">$title</a></b>
<b><a class=\"uno\" href=\"$this->siteurl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden={$row['id']}\">$image</a></b>
</td></tr><tr>
<td class=\"tdglobal\" style=\"padding-bottom: 5px;\">
добавен от <b><a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b><br /><b>Гласували:</b> <U>$votes</U> | $ratestring
</td>
</tr>
";
 

Admin

Registered
Ми правилно се ориентираш но трябва линк да видя.

Как изглежда URL-то на картинката?
 

RhythmiX

Registered
Ето едно ревю с картинка...
http://mp3.redpicasso.com/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden=2

Ето как излежда таблицата mkp_reviews

267899_orig.jpg
 

Admin

Registered
Питах в коя папка се намират картинките.
Как би изглеждал адреса на една картинка:

Примерно:

http://mp3.redpicasso.com/image/името_на_картинката.

В коя папка се намират тези картинки?

Иначе като цяло си почнал добре.
Имеша вече името на картинката и просто трябва да напишеш къде да се появи в кода по долу.
 

Admin

Registered
Примерно ( с червено са добавени промените):


$content = "";

$DB->query( "SELECT id, idauth, title, image, author, rate, trate FROM mkp_reviews WHERE validate = '1' ORDER BY `rate` DESC, `trate` DESC LIMIT $limit");

while( $row = $DB->fetch_row() ) {
$title = strip_tags($row['title']);
$title = str_replace( "!" , "!" ,$title );
$title = str_replace( """, "\"", $title );
if (strlen($title) > $cutoff) {
$title = substr( $title,0,($cutoff - 3) ) . "...";
$title = preg_replace( '/&(#(\d+;?)?)?(\.\.\.)?$/', '...',$title );
}
$id = $row['id'];
$id_orig_name = $row['idauth'];
$name = $row['author'];
$rate = $row['rate'];
$votes = $row['trate'];
$image = $row['image'];
if ($row['trate'] == 0){
$ratestring = "<b>Не е Оценен</b>";
} else {
$ratestring = "<b>Оценка:</b> <B><U>$rate</U></B>/5";
}


if(!empty($image))
{
$kartinka='
<tr>
<td colspan="2">
<img src="http://mp3.redpicasso.com/image/'.$image.' ">
</td>
</tr>';
}




$content .=$kartinka. "
<tr>
<td width=\"100%\" class=\"tdblock\">
<b><a class=\"uno\" href=\"$this->siteurl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden={$row['id']}\">$title</a></b>
<b><a class=\"uno\" href=\"$this->siteurl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden={$row['id']}\">$image</a></b>
</td></tr><tr>
<td class=\"tdglobal\" style=\"padding-bottom: 5px;\">
добавен от <b><a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b><br /><b>Гласували:</b> <U>$votes</U> | $ratestring
</td>
</tr>
";
 

RhythmiX

Registered
admin каза:
Питах в коя папка се намират картинките.
Как би изглеждал адреса на една картинка:

Примерно:

http://mp3.redpicasso.com/image/името_на_картинката.

В коя папка се намират тези картинки?

Иначе като цяло си почнал добре.
Имеша вече името на картинката и просто трябва да напишеш къде да се появи в кода по долу.

EEee Мноого благодаря..много...супер си...сега остана да наглася в какъв размер да се показват картинките,че някой са по-големи и като се появят в началната страница разместват сайта...

Мисля,че тука ще са промените....

Как да сложа определен размер на картинките,които ще се показват в таблицата...

Код:
<tr>
<td width="100%" class="tdblock">
<b><a class="uno" href="$this->siteurl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden={$row['id']}">$title</a></b>
<b><a class="uno" href="$this->siteurl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden={$row['id']}">$image</a></b>
</td></tr><tr>
<td class="tdglobal" style="padding-bottom: 5px;">
добавен от <b><a href="$link_user=$id_orig_name">$name</a></b><br /><b>Гласували:</b> <U>$votes</U> | $ratestring
</td>
</tr>
";


Или тука да напиша определените от мен размери?:
Код:
<img src="http://mp3.redpicasso.com/image/'.$image.' ">
 

RhythmiX

Registered
И това го оправих....мерси батка...много съм ти благодарен..

ЕДИТ:

Пробвах се да направя картинката линк кам ревюто и ми даде грешка...ето какво направих..

if(!empty($image))
{
$kartinka='
<tr>
<td colspan="2">
<a href=\"$this->siteurl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden={$row['id']}\"><img src="http://192.168.200.36/999/mkportal/modules/reviews/images/'.$image.' " border=0 width=94 height=92></a>
</td>
</tr>';
}
Даде ми грешка в 55 ред,а точно реда,където съм маркирал с червено е 55...



Има и още един проблем вади картинки на всички ревюта и да няма добавена картинка към тях...
 

Admin

Registered
Така няма да ти дава грешка:

if(!empty($image))
{
$kartinka="
<tr>
<td colspan=\"2\">
<a href=\"$this->siteurl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden={$row['id']}\">
<img src=\"http://192.168.200.36/999/mkportal/modules/reviews/images/".$image." \" border=0 width=94 height=92></a>
</td>
</tr>";
}



Не знам защо ти дава картинката когато няма нищо в базата данни.
Нали има проверка дали е празно полето?
Код:
if(!empty($image))
 

RhythmiX

Registered
admin каза:
Така няма да ти дава грешка:

if(!empty($image))
{
$kartinka="
<tr>
<td colspan="2">
<a href="$this->siteurl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden={$row['id']}">
<img src="http://192.168.200.36/999/mkportal/modules/reviews/images/".$image." " border=0 width=94 height=92></a>
</td>
</tr>";
}



Не знам защо ти дава картинката когато няма нищо в базата данни.
Нали има проверка дали е празно полето?
Код:
if(!empty($image))

Линковете са готови,а това с излизането на картинка на всички ревята не знам от къде идва...

например сега добавям ревя с картинка kartinka.jpg после добавям ревя без картинка и на него излиза kartinka.jpg последно добавената картинка излиза на ревютата без картинка...
 

Горе