Една молба.-Линукс Съпорт.

Статус
Not open for further replies.

index

Super Moderator
Имам една молба към всички ви.
Спрете да ме тормозите на Лични съобщения или на скайп за Линукс.Немога да смогна на 100 човека едновременно да им обяснавам едно и също нещо в различни фази.
Та сега накратко :
За линукс:
Това не е операциона система която е просто ей така да си разцъквате.
Ако си мислите ,че ще си играете игрите под Линукс, ще ви кажа ,че се нуждаете от емулатор.
ЕМУЛАТОРИТЕ(ЛИНУКС)
Статията е с авторски права.
Следващият въпрос който постоянно ми се задава е :
> КАКЪВ ЛИНУКС ДА СИ СЛОЖА?
Линукс е система която има невероятно много дистрибуций.
Аз лично препоръчвам сем. Убунту.Защото са доста лесни за управление.
www.ubuntu.com > Това е официалният сайт на семейство Убунту.

Инсталация на Ubuntu(Kubuntu)И този урок е авторски и следователно единствените който имаме права над него сме само аз и @admin.
>КАК ТРЯБВА ДА СА НАСТРОЙКИТЕ ЗА БУТВАНЕ?
Както под Windows, така и под Linux настройките са едни и същи.
Тези настройки се променят от БИОСА.
В биоса се влиза като се рестартира компютара и се натисне :ДЕЛ;Ф1;Ф2;Ф8 -преди да е заредила Операционата система.

>КАК ДА НАПРАВЯ ТАКА ,ЧЕ ДА ИМАМ И ЛИНУКС и WINDOWS?
Най-лесното е още при инсталирането да отделите хардиск за линукс.
При инсталацията на линукс се разделя хардиска,не е нужно да теглите и инсталирате хиляди програми за разделяне на хардовете ,преди да започнете да го инсталирате.Това е напълно Безсмислено.

>КАК СЕ ПРАВИ WEB-СЪРВАР?
КАК СЕ ПРАВИ-Урок
В урока съм опоменал как се прави сървар от типа - "направи си сам", и от типа - "готов".
По-добре инсталирайте готовият,тъй като "направи си сам" има доста пропуснати модоли,които ще се наложи да ги инсталирате допълнително.

>КАК ДА РАЗКРАСЯ ДЕСКТОПА СИ ?
Най-лесните начи е да изтеглите от gnome-loog и kde-loog теми за вашата система.Ако искате да го направите 3 измерен ,ще трябва да инсталира Беръл или някоя подобна на него програма,като преди това имате драйвери поддържащи OpenGL и VC > 128Mb.
Edit://
>КАКВИ РЕСУРСИ ЗАЕМА ЛИНУКС.
Сега прочетох темата на Даше.
Всеки линукс различно.Но повечето са с изискванията на Windows XP.
Тръта ли бозата ,значи и ракията ще тръгне.

Моля престанете да ми пишете ЛС или по скайп.
Има форум за тая цел.Аз на какво ще заприличам ако на всеки тругна на ушенце да обеснявам туй и унуй?
НЕ ПРАВЯ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе