Едно ламерско въпросче

K0ceTo

Registered
Тъй значи, работя си аз във фотошопа, накрая записвам резултата в гиф.

Та понеже съм свършил не си запазвам псд файла, а после решавам да направя още нещо върху готовото.

Е да, няма да ми е проблем, нищо че е обикновена картинка, но като я отворя, на лейъра в който е картинката ми пише index о абсолютно нищо не мога да пипам по файла.

Ни нови лейъри, ни блендинг опшънс... нищо.

Е как да го оправя този проблем, някой знае ли?

дали не трябва още като отварям файла да направя нещо?

Който ми помогне печели точка... успех :D :?:

Нормално е. Нищо неможеш да направиш щом не си си записла .psd файла. Можеш да мацаш върху готовото ама в повечето случай не става хубаво. Един съвет. Почни всичко от начало. И още нещо- винаги си слагай и един .psd файл защото незнаеш кога може да ти потрябва.

Да, аз това го знам, но не може ли, без да си ги имам предишните лейъи и всичко (то естествено че в гиф няма как да ги има), но просто да си направя нови?

Обикновено като отворя картинка с фотошопа става.

Само не мога да открия защо понякога (или при някой формати, незнам0, не става.

Така да кажа и аз какво мисля...като отвориш гифа, той ти е index, отиваш

Image -> Mode -> RGB Color

Това е ...и започваш да си слагаш каквото искаш отгоре

Еми би трябвало да става. Аз съм правел така. Зависи обаче дали картинката е заклучена. Тогава трябва да я копираш на нов документ със същият размер(като картинката). Пробвай!!!

petri4kov каза:
Еми би трябвало да става. Аз съм правел така. Зависи обаче дали картинката е заклучена. Тогава трябва да я копираш на нов документ със същият размер(като картинката). Пробвай!!!

Според теб какво означава заключена?

cocobrais каза:
petri4kov каза:

Според теб какво означава заключена?
Ами някои картинки като ги отвориш нежеш да правиш върху самият файл нищо. Трябва да го копираш в нов документ на това аз казвам заключена

Няма смисъл да го копираш на ново. Единствения проблем е като този който говорихме.(index). На друг подобен проблем не съм попадъл

За това се пазят PSD файлове, че да можеш да оправяш. Относно index слоя, той е заключен. Цъкни два пъти в/у него да го прекръстиш и ще се отвори :)

PoDMaTRiX каза:
За това се пазят PSD файлове, че да можеш да оправяш. Относно index слоя, той е заключен. Цъкни два пъти в/у него да го прекръстиш и ще се отвори :)

Това за преименуването е много полезно пък не го знаех. Мерси!

Back
Горе