Ефекти на филми

justspy

Registered
Здравейте, имам голямо желание да науча как се правят ефектите на филмите и по-точно, да речем някой метеор удря земята или няма значение говоря за такъв вид ефекти.. искам да разбера с коя програма се правят .. :lol:

Може би не използват само 1 програма, но с Adobe After Effects стават много добри ефекти, но е доста трудна. :)

HunteR каза:
Може би не използват само 1 програма, но с Adobe After Effects стават много добри ефекти, но е доста трудна. :)
Оооо повярвай ми не ползват такива програми :D

Adobe after effects е идеална. Не знам дали ползват нея, но става за това, което искаш :)

Уроци има тук: http://www.videocopilot.net/

Да наистина Adobe After Effects ще ми свърши работа, а този сайт, който adrian ми даде е наистина добър :)

Дори да не ти мине мерака след 2 дена, за да направиш нещо по-ефектно ти трябва наистина доста мощна конфигурация.

justspy каза:
Да наистина Adobe After Effects ще ми свърши работа, а този сайт, който adrian ми даде е наистина добър :)
tripodbg.com има уроци на български за AE :)

firefly каза:
Дори да не ти мине мерака след 2 дена, за да направиш нещо по-ефектно ти трябва наистина доста мощна конфигурация.

Какво имаш в предвид под "мощна конфигурация" ? параметри на машината ми ли ? ако е така, повярвай имам ги :) ако ли не, поясни, @eros в момента в tripodbg.com неможе да се гледат уроци ..

Точно мощна конфигурация - не мога да кажа.
Трябва ти добра видео карта. Колкото по-добра е видео картата ти, толкова по-бързо самата програма ще обработва кадрите и компресира клипа накрая.

Ами параметрите са ми :

Видео карта - 1гб (Ati radeon 5750)
Хард дист - 1терабайт (Сайта няма да е голям, но ще се правят постоянни бекъпи)
Процесор - 4ядред, по 2,67 на ядро (Intel Core i5-750)
Рам памет - 4гб (2х 2гб)

justspy каза:
Ами параметрите са ми :

Видео карта - 1гб (Ati radeon 5750)
Хард дист - 1терабайт (Сайта няма да е голям, но ще се правят постоянни бекъпи)
Процесор - 4ядред, по 2,67 на ядро (Intel Core i5-750)
Рам памет - 4гб (2х 2гб)
Тогава ти остана да се въоръжиш с голяма доза търпение.
Не си мисли, че като пуснеш програмата и половин час след това ще правиш клипове с ефекти като по филмите. :)

Помня преди, когато и аз се бях запалил по това, гледах уроци от videocopilot и пак не можех да ги направя. :D

Преди всичко трябва да имаш добри познания по интерфейса. Много помага, ако вече отлично познаваш Photoshop и 3dsmax. Към After Effects има чудесни опътващи и обучаващи материали - потърси в известните тракери.

@HunteR наясно съм, че не става по магия.. първо изучавам работната среда, и след това започвам малко по малко да се мъча да правя някакви елементарни ефектчета ..

Back
Горе