Забрана на копирането

ystefanov

Registered
Имам една таблица във сайта ми, искам да направя така че да не може да се копира съдържанието, т.е. копи да не неактивно или нещо подобно. Възможно ли е чрез някакъв скрипт или има други начини?

Така е, ако не е в картинка може да се копира. Ама който е решил да ти взима съдържанието ще препише текста :)

Потребителите над мен са прави.. Пък и дори и да неможеше те ще си препишат, а ако информацията ти е толкова важна не я слагай просто

Може да използваш "JavaScript" Но лично аз не виждам никаква логика във това защото все ще намерят начин да копират :)

Тъй-като забелязах във сайта на Трявна - http://www.tryavna.bg/ че някак си е забранено копирането на цялото съдържание от сайта, и по-точно не ми дава изобщо дясна мишка.

Това е безполезно. Ако ми трябва нещо натискам ctrl + u или какъвто е shortkey-a на браузра и си взимам каквото ми трябва. Истината е, че няма начин съдържанието да бъде спасено от копиране. Можеш да забавиш крадеца с текст в изображение :)

А има ли начин, да се скрие т.е. да не се показва html кода? Във гореспоменатия сайт на дясна мишка не ми излиза абсолютно нищо, но със ctrl+U ми изкача кода. Възможно ли е чрез някакъв скрипт да се забрани, така че определено IP да не наблюдава кода?

ystefanov каза:
А има ли начин, да се скрие т.е. да не се показва html кода? Във гореспоменатия сайт на дясна мишка не ми излиза абсолютно нищо, но със ctrl+U ми изкача кода. Възможно ли е чрез някакъв скрипт да се забрани, така че определено IP да не наблюдава кода?
Не!

Горе