Забраниха Дядо Коледа на пазарите в Австрия и Германия

Статус
Not open for further replies.

Player_pz

Registered
Организаторите на кампанията срещу белобрадия старец твърдят, че той е измислен от компанията "Кока-Кола"
img1.jpg

Дядо Коледа бе забранен на редица базари в Германия и Австрия, съобщи Ананова.

Организаторите на кампанията срещу белобрадия старец твърдят, че той е измислен от компанията "Кока-Кола" и отклонява вниманието на хората от истинския дух на празника.

Най-големият Коледен базар на Австрия, който се намира пред кметството на Виена, предлага всякакви други украси освен... Дядо Коледа.

Единственият, който може да бъде видян е този на стикерите "Зона, забранена за Дядо Коледа".

"Това е продукт на английския език. Всеки, който иска да го види да отиде в САЩ, където "Кока-Кола" ще са радостни да му услужат", коментира говорител на кметството.

В немскоезичния свят подаръците носи не Дядо Коледа, а Св. Николас.

източник:netinfo.bg

# :lol: :lol: :lol:

П.С. По принцип , не се пускат новини в този раздел , но като видях тази новина и веднага реших че трябва да се пусне тука да се види :D .
Моля да не се трие :wink:

:shock:

кви са тези глупости
дядо коледа бил измислен от кока-кола
тези май не са добре с главата

mizark, напротив :)
Историята която аз знам е следната : от някоя си там година ( 18 век мисля ) има мита за човека, който раздавал подаръци ..
.. През 1910 - 1920 (някъде) при рекламата на някакъв нов продукт на има Кока-Кола се появява белобрад старец (дядо коледа), а след известно време целия свят възприема визията на дядо коледа, като тази, която предлага Кока-Кола.
Ако не вярваш те имат доказателство - лика на дядо Коледа подлежи на авторски права, пише го и на всяка бутилка :)
Хитро а :D

Аз пък, мисля, че не е измислен от кока-кола.

Това си е християнски празник, това, че кока-кола се възползват от това, не значи, че те са го измислили.

Но, не съм много сигорен де.

Абе що си играят с дядо коледа :? дечицата на какво ще се радват сега? :roll: .

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе