Законно ли е да имаш тракер?

kaka9696

Registered
значи днеска си инсталирах торент тракер xbtit на безплатен хостинг и незнам дали ще е законно кажете ми законно ли ще бъде или не

Значи няма значение от жанра, но трябва да качваш неща, които не са зачитени от закона за авторското право.Тоест, и да има да кажем shareware програми например, то не трябва да има крак или сериен номер.
Общо взето това е

Колкото и да ти е легален тракера - прави ужасно много трафик.
Виж дали е по правилата на хоста.

(Естествено всичко трябва да е с ореден лиценз, за да е легално - дори и самата система.)

за ко викате че е била законо питах един и той каза че са идвал хора от nsbop и са викали че трябва да спреш торент сайта :cry: :cry: :cry:

Както ти каза @emagi зависи от това, къде си качваш тракера. Ако е на български хостинг - нормално да дойдат НСБОП. Въпреки, че едва ли някоя българска хостинг компания ще ти позволи. Качи го на хостинг в друга държава, дето е позволено и предполагам няма да имаш проблеми.

crazy_pi4 каза:
Както ти каза @emagi зависи от това, къде си качваш тракера. Ако е на български хостинг - нормално да дойдат НСБОП. Въпреки, че едва ли някоя българска хостинг компания ще ти позволи. Качи го на хостинг в друга държава, дето е позволено и предполагам няма да имаш проблеми.
ама аз търся безплатен хостинг в Холандия щото не ми се дават пари

Я погледни къде са Замунда :D:D:D
Един съвет - учи се от големите. Те са минали по този път и ти ще минеш по отъпкан от тях ;)

Код:
85.17.103.161 - Geo Information
IP Address	85.17.103.161
Host	85.17.103.161
Location	 NL, Netherlands
City	Amsterdam, 07 -
Organization	LeaseWeb
ISP	LeaseWeb B.V.
AS Number	AS16265 LEASEWEB AS
Latitude	52°35'00" North
Longitude	4°91'67" East
Distance	1742.07 km (1082.47 miles)
Map Location 	 World Map   Google Maps   Yahoo Maps   Microsoft Live Maps  

85.17.103.161 - Whois Information
% This is the RIPE Database query service.
% The objects are in RPSL format.
%
% The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.
% See http://www.ripe.net/db/support/db-terms-conditions.pdf

% Note: This output has been filtered.
%       To receive output for a database update, use the "-B" flag.

% Information related to '85.17.103.0 - 85.17.103.255'

inetnum:        85.17.103.0 - 85.17.103.255
netname:        LEASEWEB
descr:          LeaseWeb
descr:          P.O. Box 93054
descr:          1090BB AMSTERDAM
descr:          Netherlands
descr:          www.leaseweb.com
remarks:        Please send email to "abuse@leaseweb.com" for complaints
remarks:        regarding portscans, DoS attacks and spam.
remarks:        INFRA-AW
country:        NL
admin-c:        LSW1-RIPE
tech-c:         LSW1-RIPE
status:         ASSIGNED PA
mnt-by:         OCOM-MNT
source:         RIPE # Filtered

person:         RIP Mean
address:        P.O. Box 93054
address:        1090BB AMSTERDAM
address:        Netherlands
phone:          +31 20 3162880
fax-no:         +31 20 3162890
abuse-mailbox:  abuse@leaseweb.com
nic-hdl:        LSW1-RIPE

% Information related to '85.17.0.0/16AS16265'

route:          85.17.0.0/16
descr:          LEASEWEB
origin:         AS16265
remarks:        LeaseWeb

как мога да качвам сайта си на чуждестранен хостинг където е позволено тракерите но незнам кой е чуждестрания хостинк и да е бизплатен да качвам сайта си щото в България не позволяват ебаси закона майна то по добре България да бъде без закони :D :D за всичко е забранено ебаси държавата :cry: :cry: :cry:

ае дайте ми някакав чуждестранен хостинг в който е позволено да се качват торент системи и да е безплатен ако знаете дайте плссссс :cry: :cry:

kaka9696 каза:
ае дайте ми някакав чуждестранен хостинг в който е позволено да се качват торент системи и да е безплатен ако знаете дайте плссссс :cry: :cry:
Безплатен няма никъде ! Ако намериш ми се обади :D:D За тракер трябва доста трафик такаче фреехостинг с неограничен незнам да има.

Никой от доставчиците на хост не го е грижа какъв сайт имаш при тях.
За тях е важно да си плащаш а сайта ти ако е проблемен си носиш отговорноста сам. Не съм чул до сега доставчик да е имал проблем.
НСБОБ спира сайтове но не и хост доставчика.

kaka9696 Вместо да търсиш хост и си толкова навит и надъхан защо не се пресъединиш към екип на тракер,
аз мога да ти помогна за някой тракер зависи от способностите ти.
пиши
tendersf@abv.bg

да вметна в темата за торент тракер са иска стабилен хостинг а безплатен хостинг за торент тракер според мен няма а и за развитието на тракер се иска екип ако сам го правиш едвали ще има някакъв ефект от тракера :P :wink:

Back
Горе