Записване на посещенията

DevNull

Registered
http://xchatbg.org/webagent.php

при мен като чели 90 % от посещенията са само от гоогъл бота :)
 

Admin

Registered
DevNull каза:
http://xchatbg.org/webagent.php

при мен като чели 90 % от посещенията са само от гоогъл бота :)


Защо засичаш вътрешните разходки на потребителите ти?
По-добре вътрешните презареждания да не ги засича.
Така всяко кликване в сайта се записва а по лесно ще е ако засичаш само влизанията отвън.
 

DevNull

Registered
най-големият ми проблем е точно тва нямам и най-малка представа как да го направя така че да засича само посещенията ... :cry: :cry: :cry:
 

DevNull

Registered
DJCharge каза:
Трябда някъде да добавиш проверка на Referer-а и ако съвпада с домейна ти да не записва посещението..

Код:
<?php
 $ref1=getenv("HTTP_REFERER"); 
 $ref2="domain.com"; 
 if (strstr($ref1, $ref2)) { exit; }
?>

като го дабавя това вместо сайта изкарва бял екран :(
 

DevNull

Registered
Код:
<?php
$ref1=getenv("HTTP_REFERER");
 $ref2="xchatbg.org";
 if (!strstr($ref1, $ref2)) {
 // ако referer-a е различен от домейна ти ...
 // ... тук кода, който записва посещението
 }
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$data = date("j/n/Y G:i:s");
$adres = 'http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['PHP_SELF'];
$useragent = ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
$brouser = ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
//$var = file("http://api.hostip.info/get_html.php?ip=".$_SERVER["REMOTE_ADDR"]);
//$img = "http://api.hostip.info/flag.php?ip=$ip";

$info1 = $var[0];
$info2 = $var[1];

include "config.php";


$connect = mysql_connect($server, $dbusername, $dbpassword)or die("Сайтът не може да се свърже към базата данни");
@mysql_select_db($db_name) or die("Грешна база данни");
$query = "INSERT INTO `agent` ( `id` , `ip` , `data`, `adres`, `brouser`, `info1`, `info2`, `img`)
VALUES (
'NULL', '$ip', '$data', '$adres', '$brouser', '$info1', '$info2', '$img'
);";
mysql_query($query);


?>
 

jooorooo

Registered
Код:
 <?php 
$ref1=getenv("HTTP_REFERER"); 
 $ref2="xchatbg.org"; 
 if (!strstr($ref1, $ref2)) { 

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; 
$data = date("j/n/Y G:i:s"); 
$adres = 'http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['PHP_SELF']; 
$useragent = ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); 
$brouser = ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); 
//$var = file("http://api.hostip.info/get_html.php?ip=".$_SERVER["REMOTE_ADDR"]); 
//$img = "http://api.hostip.info/flag.php?ip=$ip"; 

$info1 = $var[0]; 
$info2 = $var[1]; 

include "config.php"; 


$connect = mysql_connect($server, $dbusername, $dbpassword)or die("Сайтът не може да се свърже към базата данни"); 
@mysql_select_db($db_name) or die("Грешна база данни"); 
$query = "INSERT INTO `agent` ( `id` , `ip` , `data`, `adres`, `brouser`, `info1`, `info2`, `img`) 
VALUES ( 
'NULL', '$ip', '$data', '$adres', '$brouser', '$info1', '$info2', '$img' 
);"; 
mysql_query($query); 
} 

?>

П.П.
{
// ако referer-a е различен от домейна ти ...
// ... тук кода, който записва посещението
}

това са ти отваряща и затваряща скоба и зависи дали е изпълнен if се осъществява това м-у тях или не прави нищо.
 

Горе