Запитване при регистрация

Admin

Registered
Ето:
Промених скрипта ти.
Съжалявам че изтрих въпроса ти без да искам.
Може да го напишеш пак.


Код:
<?PHP
if($_POST['register'] == 1)
{
    
    $username = trim($_POST['username']);
    
    $password = trim($_POST['password']);
   
   
    $conn = mysql_pconnect("localhost","root","") or die ( 'Грешка при свързване с MySQL!' );
   mysql_select_db("test") or die ( 'Грешка при връзката!' );

    

$query="SELECT * from users where username like '$username '  ";
$result=mysql_query($query);
mysql_close();



if (mysql_num_rows($result)>0)
{echo "Има вече такъв user.";exit;}


 $conn = mysql_pconnect("localhost","root","") or die ( 'Грешка при свързване с MySQL!' );
   mysql_select_db("test") or die ( 'Грешка при връзката!' );
    $query = mysql_query("INSERT users (username, password) VALUES ( '$username', '$password')");

    // Ако има грешка, да се покаже
    if(mysql_affected_rows() == 0)
    {
        echo mysql_error();
    }
    else
    {
        echo "Благодарим Ви! Регистрацията Ви е успешна! <a href=\"docum.php\">fuck you</a>";
    }
}
else
{
?>
<html>
<head>
<title>Register</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<body>
<form name="form1" method="post" action="">
<input name="register" type="hidden" value="1">
<table width="200" border="0">
  
  <tr>
    <td>Потребител</td>
    <td><input type="text" name="username"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Парола</td>
    <td><input type="password" name="password"></td>
  </tr>
  <tr align="center">
    <td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="Запиши"></td>
  </tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
<?
}

?>

ТАка трябва да работи.
Пиша без да го тествам.
ЩЕ ме извиниш.
 

bafitu

Registered
нп че си го изтрил , но...
Parse error: parse error in c:\appserv\www\22.php on line 65
т.е. някъде тук е грешката :
Код:
}
else
{
мм извинявай че те занимавам ако имаш по-важна работа , не ми трябва много спешно...
 

Admin

Registered
Код:
<?PHP
if($_POST['register'] == 1)
{
    
    $username = trim($_POST['username']);
    
    $password = trim($_POST['password']);
   
   
    $conn = mysql_pconnect("localhost","root","") or die ( 'Грешка при свързване с MySQL!' );
   mysql_select_db("test") or die ( 'Грешка при връзката!' );

    

$query="SELECT * from users where username like '$username '  ";
$result=mysql_query($query);
mysql_close();



if (mysql_num_rows($result)>0)
{echo "Има вече такъв user.";exit;}


 $conn = mysql_pconnect("localhost","root","") or die ( 'Грешка при свързване с MySQL!' );
   mysql_select_db("test") or die ( 'Грешка при връзката!' );
    $query = mysql_query("INSERT users (username, password) VALUES ( '$username', '$password')");

    // Ако има грешка, да се покаже
    if(mysql_affected_rows() == 0)
    {
        echo mysql_error();
    }
    else
    {
        echo "Благодарим Ви! Регистрацията Ви е успешна! <a href=\"docum.php\">fuck you</a>";
    }
}
else
{
?>
<html>
<head>
<title>Register</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<body>
<form name="form1" method="post" action="">
<input name="register" type="hidden" value="1">
<table width="200" border="0">
  
  <tr>
    <td>Потребител</td>
    <td><input type="text" name="username"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Парола</td>
    <td><input type="password" name="password"></td>
  </tr>
  <tr align="center">
    <td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="Запиши"></td>
  </tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
<?
}

?>

ТАка трябва да работи.
Пиша без да го тествам.
ЩЕ ме извиниш.
 

bafitu

Registered
ам небаца т.е. адва в базата данни , но неизкарва нищо ако се регистрирам пак със същото име ... караи .. остави го върши си по важната работа :wink: ще намеря от някъде...неизкам да те занимавам повече , че ми стана неудобно
 

Admin

Registered
Той този форум е за това да си помагаме.
Тука няма професионалисти с претенции.
Може аз да съм сгрешил една запетая някъде.
Дай грешката.
Трябва да пробаца, защото този сайт работи на този принцип. :)
ПРосто трябва да намерим грешката .
 

bafitu

Registered
ами там е работата , че не дава грешка в смисъл все едно това дето си го добавил ... все едно го няма :? регистрирам се нормално , след това отново и отново .... :shock:
 

Admin

Registered
ПАк:

Код:
<?PHP
if($_POST['register'] == 1)
{
    
    $username = trim($_POST['username']);
    
    $password = trim($_POST['password']);
   
   
mysql_connect("localhost","root","") or die ( 'Грешка при свързване с MySQL!' );
mysql_select_db("test") or die( "Не мога да намеря базата");
$query="SELECT * from users where username like '$username'  ";
$result=mysql_query($query);
mysql_close();



if (mysql_num_rows($result)>0)
{echo "Има вече такъв user.";exit;}


mysql_connect("localhost","root","") or die ( 'Грешка при свързване с MySQL!' );
mysql_select_db("test") or die ( 'Грешка при връзката!' );
$query = mysql_query("INSERT users (username, password) VALUES ( '$username', '$password')");

    // Ако има грешка, да се покаже
    if(mysql_affected_rows() == 0)
    {
        echo mysql_error();
    }
    else
    {
        echo "Благодарим Ви! Регистрацията Ви е успешна! <a href=\"docum.php\">fuck you</a>";
    }
}
else
{
?>
<html>
<head>
<title>Register</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<body>
<form name="form1" method="post" action="">
<input name="register" type="hidden" value="1">
<table width="200" border="0">
  
  <tr>
    <td>Потребител</td>
    <td><input type="text" name="username"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Парола</td>
    <td><input type="password" name="password"></td>
  </tr>
  <tr align="center">
    <td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="Запиши"></td>
  </tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
<?
}

?>

Ако трябва ще го напиша цялото без да ползвам твоя скрипт и готово.
 

bafitu

Registered
уееее браво :?: :lol:
само 1 то не е грешка де...
Код:
mysql_select_db($database) or die( "Не мога да намеря базата");
просто не сме задали $database
ако некой го копира ... само да напише името на базата данни
още веднъж мерси много златен си ! :)
 

Admin

Registered
bafitu каза:
уееее браво :?: :lol:
само 1 то не е грешка де...
Код:
mysql_select_db($database) or die( "Не мога да намеря базата");
просто не сме задали $database
ако некой го копира ... само да напише името на базата данни
още веднъж мерси много златен си ! :)

Да бееееее.
Аз го преписах директно от моя скрипт и :?
Добре, че си го видял.
 

bafitu

Registered
междо другото ако искаш може да го сложиш при уроците гледам , че има без база данни (MySQL) и да има 1 със :wink: имам готов скрипт като логин ако искаш...да го метна... :roll: мм обаче лека нощ , че след 7 часа ме чака класна и..малко да подремна...успех...
 

Admin

Registered
междо другото ако искаш може да го сложиш при уроците гледам , че има без база данни (MySQL) и да има 1 със :wink: имам готов скрипт като логин ако искаш...да го метна... :roll:
Може.
Ама пробвай да си по подробен за да схванат всички.
 

Горе