Запомняне на чекнатите checkbox при страниране

afreet

Registered
Здравейте!
Резултатите от търсенето излизат на страници и всеки от резултатите може да се чеква за да се с чекбокс. Имате ли идея как мога да направя така, че като ходя из страниците чекнатите боксчета да си остават такива. Сега се губят. :?

FreeStylerz какво да му модна, на мен ми трябва като ходя из между страниците да си остават чекнати боксчетата

Редактирай си кода като следваш този пример:
Код:
$cbox1_val = 'nqkvo value';
$cbox1_text = (isset($_GET['cbox1']) && $_GET['cbox1'] == $cbox1_val )?" checked='true'":"";
echo "<input type='checkbox' name="neto" value='{$cbox1_val}'{$cbox1_text}>";
Надявам се си разбрал, какво имам наум :)

Колега не те разбрах :(
while ($arr= mysql_fetch_array($allsql))
{...
$result.=<input name=\"check[".$arr['id']."]\" type=\"checkbox\" value=\"".$arr['email']."\"/>
..}

в html а викам еcho $result;

ей това са чекбоксчетата. Как да разбера кой боксчета са били чекнати при прелистване на резултатите.
:(

еми правиш проврка за натиснат checkbox и после правиш сесия .. ето примерен код :
Код:
<?
$check=$_GET['check'];

if (isset($check))
{
setcookie('check', '1', time() + 200);
}
else
{
}
?>

Заместваш check горе в гет модула, с името на чекбоха .. прави се сесия, която е валидна 2 минути в момента тоест 200 секунди .. ти вече си избирай колко да е ..

@justspy, изпробвай си кода. Ще имаш забавяне в показването на резултата с 1 рефреш :)

Код:
while ($arr= mysql_fetch_array($allsql))
{...

$cbox1_val = $arr['email'];
$cbox1_text = (isset($_GET['check'][$arr['id']]) && $_GET['check'][$arr['id']] == $cbox1_val )?" checked='checked'":"";

$result.="<input name=\"check[".$arr['id']."]\" type=\"checkbox\" value=\"".$arr['email']."\"{$cbox1_text}/>";
..}

Пробвай така. Принципа на скрипта е следният: Проверява ако в $_GET е зададена стойност на check[1] (взимам първият чекбокс за пример) и тази стойност е равна на $arr['email'] (това се случва ако чекбокса е маркиран, ако не е маркиран, чекбокса е false) изважда в текста checked="checked". Това е! :)

Логичен е кода който си дал ама нищо не става. Маркирам си например втория бокс, отивам на втора страница и като се върна втория бокс не е маркиран.

Виж какъв е метода, който използваш. GET или POST. В този пример ползвам GET. Ако ползваш пост, просто замени $_GET със $_POST :)

Back
Горе