Защита

Formula1

Registered
Как мога да защитя сайта си от хакери? Сайта не е готова система!
 
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2014
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1282
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2418
 
Някъде бях гледал за файл .htaccess Какво представлява и как да го изплозвам? Смисъл как се прави и какво се пише в него?
 
С .htacess можеш да забраняваш IP-тата на хората които няма да могат да влизат в сайта :) deny from IP
 
С .htacess можеш да зададеш почти за всичко правила за работа на сървъра, но трябва да имаш достъп до коренната директория и освен това сървърът да има работещ или поне възможност за пускане на mod_rewrite. Иначе наистина това е може би най-добрата защита - изпреварва всички останали скриптове, защото е на ниво сървър и действа моментално.
Моят .htacess е дълъг като Библията, но ме е страх да давам готови рецепти - може да се блокира работата на целия ти хост и не са ясни последствията и реакциата на екипа му спрямо теб в този момент.
Ето какво казва Гугъл по въпроса - http://www.google.com/search?client=opera&rls=bg&q=.htaccess&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
но ако не си наясно какво правиш, много внимавай, че може да стане голяма поразия.

Преди да създадете и поставите вашите .htaccess файлове помислете внимателно доколко са необходими, дали няма да предизвикат зациклени пренасочвания или други грешки.

Още, ако използвате хостинг е възможно администратора да е забранил използването на .htaccess файлове например поради факта, че забавят като цяло работата на сървъра или позволяват заобикаляне на някои ограничения. Най-добре се консултирайте с администратора за да избегнете евентуални неприятности.
 
Научи се да си пишеш читаво кода и няма да имаш проблем...
 

Горе