Защо не всичко мисе намества под mozila and IE с margin

lqbo123

Registered
Здравейте имам проблем значи не всичко ми се намества под ИЕ и мозила ползва маргин ? защо така става ?

Отговора на въпроса ти се крие в това ,че майкрософт не се съобразява със стандартите и си има собстени виждания.Предполагам говориш за ИЕ6, който е най-бъгав, тъй като е и най-стар.

Най - често се получава двоен margin под IE6 и можеш да го оправиш като зададеш на елемента display:inline; почети винаги може да ползваш този фикс с изключение на някои ситуации когато не е удобно да зададеш такъв атрибут на елемента. В такъв случай може да ползваш специалното обръщение към IE6 margin*: 0 0 0 0; . И запомни. За да го ползваш трябва да си задал вече 1 път margin и след това да ползваш този margin за IE6. :) . Надявам се да съм ти помогнал :?:

Е то може вместо маргин да се направи с падинг и ще работи навсякаде, без излишни кодеове, но да си призная и аз съм ползвал тоя хак за ИЕ. :)

Прав си, но чевека се интересуваше от margin и затова за margin му отговорих :) .

BBC91 каза:
Най - често се получава двоен margin под IE6 и можеш да го оправиш като зададеш на елемента display:inline; почети винаги може да ползваш този фикс с изключение на някои ситуации когато не е удобно да зададеш такъв атрибут на елемента. В такъв случай може да ползваш специалното обръщение към IE6 margin*: 0 0 0 0; . И запомни. За да го ползваш трябва да си задал вече 1 път margin и след това да ползваш този margin за IE6. :) . Надявам се да съм ти помогнал :?:
само дето доколкото помня е *маргин: ... демек звездата е преди маргина, но проблема е че и ИЕ7 го възприема тоя маргин...

Back
Горе